MAPA: Večeras prskanje komaraca iz aviona u Novom Sadu, pogledajte na mapi gde tačno

Tretman iz vazduha protiv odraslih komaraca na području Novog Sada, najavljen za period od 27. maja do 10. juna, biće izveden danas, 29. maja u večernjim časovima.
MAPA: Večeras prskanje komaraca iz aviona u Novom Sadu, pogledajte na mapi gde tačno
Foto: Pixabay
Početak tretmana je u 18.30 časova, a obuhvatiće priobalje Dunava na teritoriji Novog Sada. 
Tretman će se izvoditi preparatima na bazi lambda-cihalotrina i deltametrina. Upozoravaju se pčelari da je preparat toksičan za pčele, te da košnice zatvore ili uklone najmanje pet kilometara od navedenih mesta tretiranja. 
Dejstvo preparata je jedan dan.
 
 
U slučaju neadekvatnih meteo uslova - kiša i vetar, tretman će biti izveden sutradan.
  • Novo naselje

    03.06.2024 01:06
    Opsada komaraca
    Na novom naselju/jugovicevo, svako leto ne može prozor da se otvori od komaraca, imamo i mrežu i roletne ništa ne pomaže jer se oni manji protiru. Kada otvoriš onda ceo plafon bude pun od njih. Nigde u Srbiji nije ovakva najezda svake godine kao ovde
  • Pčelar

    29.05.2024 12:29
    Sad je u toku lipova paša. Posle bagremove koja je omanula, nijedan pčelar neće ni pomeriti ni zatvoriti svoje košnice jer su pčele gladne pa smo morali da ih prihranjujemo. Zašto Ciklonizacija uporno odbija da nabavi kalendar pčelinjih paša pa da uskladi kalendar tretmana komaraca s tim? A o tome da bi mogli i drugo neko sredstvo, neškodljivo za pčele, da primene da i ne govorimo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.