Poslednji dan maja pred Novosađanima: Izborna tišina mestimično s kišom

Imamo dve dobre vesti za vas: jedna je da je petak tu iza ugla, a druga da počinje i izborna tišina.
Poslednji dan maja pred Novosađanima: Izborna tišina mestimično s kišom
Foto: 021.rs
Malo ćemo odahnuti od političkog nadmetanja, uživati u delu vikenda, ali i pripremiti se za lokalne izbore koji su zakazani za 2. jun.
 
Loša vest je da su mogući pljuskovi, ali svakako to ne može da vam pokvari planove ako ste planirali da posetite neku promociju knjige, predstavu ili svirku.
 
Mi vam preporučujemo da se za dan pred vama pripremite temeljno tako što ćete se "naoružati" svim neophodnim informacijama, uključujući i onima o radovima na putu, kako bi vam preživljavanje saobraćaja u Novom Sadu bilo lakše. 
Vreme
 
Petak će u Novom Sadu biti nestabilan i topao, mogući su pljuskovi.
 
Minimalna temperatura biće 16, a maksimalna 25 stepeni. Duvaće slab i umeren, južni i jugozapadni vetar.
 
Usled očekivane biometeorološke situacije kardiovaskularnim bolesnicima, kao i osobama sa respiratornim oboljenjima se savetuje izvesna opreznost. Promenljivo raspoloženje, reumatski bolovi i glavobolja su mogući kod meteoropata. Neophodna je dodatna pažnja učesnicima u saobraćaju.
Trebalo bi da znate...
 
Za sada nisu najavljena isključenja struje i vode u Novom Sadu i okolini za petak, ali za svaki slučaj pratite naš portal za najnovije informacije.
 
Obratite pažnju na aktuelne radove i izmene režima saobraćaja:
 
- Saobraćaj u delu Veternika, na ukrštanjima ulica sa Novosadskim putem, zabranjen je zbog obnove kolovoza na Novosadskom putu, na deonici od Mačvanske ulice do Bulevara kneza Miloša u Novom Sadu. Izmena režima saobraćaja se odnosi na kolovoznu traku, smer od Veternika ka Novom Sadu i važiće do 10. juna.
 
- Privremeno je zabranjen saobraćaj u Ulici Boška Buhe i Resavskoj ulici od Fruškogorske do Ravaničke ulice, zbog rekonstrukcije kanalizacione mreže. Ovi radovi će trajati do 17. juna.
 
- Na Bulevaru Evrope 25 (bivša Ulica Polgar Andraša 36, blokovska saobraćajnica) zbog radova izmenjen režim saobraćaja. Za vreme radova, za potrebe pristupa gradilišne mehanizacije, povremeno se zauzima jedna saobraćajna traka uz objekat, a saobraćaj se odvija uz naizmenično propuštanje vozila, uz ograničenje brzine kretanja vozila na 30 km/h. Takođe, zabranjeno je parkiranje u zoni radova. Rok za završetak radova je 15. jul.
 
- Režim saobraćaja izmenjen je u delu Radničke ulice zbog izgradnje vrelovodnog priključaka za objekat na broju 32. Za vreme radova zauzimaće se po potrebi jedna saobraćajna traka uz gorenavedeni objekat za potrebe gradilišne mehanizacije, dok će se saobraćaj odvijati uz naizmenično propuštanje vozila. Ova izmena će važiti do 17. juna. 
 
- Radovi se izvode na Trgu 1. maja i u delu Marodićeve ulice, od Ulice sestara Ninković do Trga 1. maja. Zabranjen je saobraćaj na Trgu 1. maja i u Marodićevoj ulici, od Ulice Novosadskog sajma do Ulice sestara Ninković. Rok za završetak posla je 28. jun.
 
- Režim saobraćaja je izmenjen i zbog radova u Pančevačkoj, od Ulice Nikole Mirkova do Oblačića Rada i u Ulici Dimitrija Milovanova, od raskrsnice sa Ulicom Pančevačkom do objekta broj 2 u Ulici Dimitrija Milovanova. Saobraćaj je zabranjen u delu Ulice Pančevačke, od Ulice Nikole Mirkova do Ulice Oblačića Rada i u delu Ulice Dimitrija Milovanova, od broja 2 do Ulice Pančevačke. Zabranjen je saobraćaj u Ulici Oblačića Rada u zoni raskrsnice sa Ulicom Pančevačkom. Ulica Dimitrija Milovanova iz smera Ulice Nikole Mirkova, Ulica Boška Vrebalova iz smera Nikole Mirkova i Ulica Oblačića Rada iz smera Rumenačkog puta su "slepe". Planirani rok za završetak ovih radova je 7. avgust.
Gde ići?
 
Dečiji rok koncert "Đački rastanak 2024" održava se u dvorištu OŠ "Jovan Popović", posvećen svim đacima, a posebno malim maturantima Novog Sada. Koncert počinje u 18h.
 
U Kulturnom centru LAB od 19 časova očekuju vas braća Heavy colors sa selekcijom pesama koje će puštati na pločama.
 
U Muzeju Vojvodine biće predstavljena publikacija "Za večita vremena – testamentarno zaveštanje Bogdana Dunđerskog". Početak prezentacije je u 19h.
 
U Digitalnom omladinskom centru biće predstavljena knjiga Emsure Hamzić "U đul bašti: sevdalinka kao nematerijalno kulturno nasleđe". Događaj počinje u 19 časova.
 
Promocija knjige Dragana Boleta Novakovića "Bio jednom jedan bend" o kultnom rokabili bendu VIS Grafiti. održaće se u Klubu Studentskog kulturnog centra Novi Sad. Na promociji će, pored autora, govoriti Aleksandar Eraković Era, osnivač i frontmen benda Vampiri i Branimir Bane Lokner, rok kritičar. Početak je u 19h.
 
Slovenačka pozorišta na Sterijino pozorje donose predstavu "Kišni dan u Gurliču". Predstava se igra u Srpskom narodnom pozorištu, sa početkom u 19 časova.
 
Predstava "Palo inje, pao sneg" izvodi se u Pozorištu mladih od 19.30h.
 
Evergrin, džez i latino veče uz orkestar BID BEND održava se u dekandenciji sa početkom u 20h.
 
U gradskoj koncertnoj dvorani izvodi se predstava "Sokin i Bosina" sa početkom u 20 časova.
 
Bendovi Kürwabanda, Zoro Cane i Opstanak sviraju u Crnoj kući. Svirka počinje u 21h.
 
Novosadski instrumentalni sastav Deep Steady nastupa u Fabrici od 21h.
 
Predstava "Režim isceljenja" Hrvatskog narodnog kazališta iz Varaždina izvodi se u Srpskom narodnom pozorištu od 21.30h.
 
Bend Koala Voice svira u knjižari Bulevar Books od 21.30h.
 
U Domu kulture se održava svirka benda Van Gogh. Ulaz je od 20 časova, a svirka počinje u 22h.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.