Zajednica Srba traži poništavanje izbora u Novom Sadu: "Izborna volja je unapred pogažena"

Zajednica Srba smtra da izbore za Skupštinu grada Novog Sada treba poništiti, zato što je, kako kažu, srušen legalitet i legitimitet izbornog procesa.
Zajednica Srba traži poništavanje izbora u Novom Sadu: "Izborna volja je unapred pogažena"
Foto: 021.rs
Novosadska izborna komisija odbila da proglasi listu stranke "Zajednica Srba" za izbore 2. juna.
"Nad izbornom listom prof. dr Zoran Milošević - Zajednica Srba, vršeno je pravno nasilje, i različiti oblici pritisaka na kandidate, kršenje demokratskih standarda i niz opstrukcija od strane Gradske izborne komisije, kako bi nam se onemogućilo učešće na predstojećim izborima u Novom Sadu", navode u Zajedici Srba.
 
Napominju da su oni prva opoziciona stranka koja je predala izbornu listu za Skupštinu grada Novog Sada, te da su sakupili 30 procenata potpisa podrške više od potrebnog broja. 
"Svih 78 kandidata su kadrovi sa visokim obrazovanjem. Nosilac liste i kandidat za gradonačelnika je svetski poznati i priznati hirurg, profesor Milošević (koji nikada nije bio član nijedne stranke). Na našoj izbornoj listi nalaze se stručnjaci različitih zanimanja, kao što su lekari, inženjeri, ekonomisti, pravnici, itd. Sugrađanima je jasno da je nad Zajednicom Srba, izbornom listom koju predvodi profesor Milošević, kao i nad 1.327 građana, koji su svojim potpisima podržali kandidaturu, izvršena brutalna opstrukcija i sprečavanje učešća na izborima za Skupštinu grada Novog Sada", ističu oni.
 
Zbog svega navedenog, Zajednica Srba neće podržati nijednu izbornu listu, a od Ustavnog suda i Višeg suda u Beogradu očekuju da sprovedu zakon i pravdu, te da se ponište lokalni izbori u Novom Sadu. 
 
Dodaju da je izborna volja unapred pogažena, a da je izborni proces izgubio legalitet i legitimitet.
  • Aca

    31.05.2024 06:26
    Da nije mozda
    Da naprednjaci ne prave mozda odstupnicu ako izgube izbore? E onda se pojavi sud i ponisti izbore.
  • Mima

    30.05.2024 21:34
    Ne valja ni tako
    Zakon im služi da ga krše,pravda ne postoji.Predsednik ,,Zajednice Srba,, je čovek kome niko od srpskih političara nije dorastao te ga,po ko zna koji put, sprečavaju da učestvuje na izborima.Zato treba da podrži one koji nisu oborili ovu listu!
  • TsiBB

    30.05.2024 21:26
    ?
    A zašto je lista odbijena?
    O tome ni reči.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.