FOTO: Naselje konačno dobilo policijsku stanicu

Lične karte, pasoše, saobraćajne i vozačke dozvole, od sada je moguće izraditi i u novootvorenoj policijskoj stanici kod Satelitske pijace.
Lične karte, pasoše, saobraćajne i vozačke dozvole, od sada je moguće izraditi i u novootvorenoj policijskoj stanici kod Satelitske pijace.

Na rasterećenje policije s Detelinare, odnosno povećanje nivoa bezbednosti na Satelitu, Novom naselju, Adicama i Telepu, ipak će se čekati još neko vreme, potvrđuje ministar policije Ivica Dačić. Potrebno da se završi obuka za još policajaca koji će raditi u novoj stanici, kaže Dačić.


"To će sigurno biti u ovoj godini. Reč je o novim radnim mestima. Novom Sadu inače nedostaju policajci, tako da ovde nije reč o tome da se oni prebace iz drugih krajeva Novog Sada pa da onda tamo postoje problemi", objašnajva ministar unutrašnjih poslova.

Predsednik Skupštine grada, Aleksandar Jovanović, kaže da je u opremanje ove stanice, Grad uložio tri i po miliona dinara, što je samo mali deo pomoći upućen policiji.

"Novi Sad je dao preko 93 miliona dinara proteklih godina policiji u različitim vidovima pomoći. Sve to je imalo za cilj da se poboljša bezbednost, ali u usluge koje policija pruža građanima", kaže Jovanović.



U novoj policijskoj ispostavi trebalo bi da radi 80 službenika Ministarstva unutrašnjih poslova. Osim šalter sale za izdavanje dokumenata, u novom objektu otvoren je i Regionalni centar granične policije prema Hrvatskoj. Kada u novoj stanici počnu da rade i policajci zaduženi za javni red i mir, odnosno za suzbijanje kriminala, moći će da se kaže da je rešen višegodišnji problem ovog dela grada. (D.S.)

  • 25.01.2012 08:33
    ''сателитска'' СРАМОТА
    Што мало нисте зашли по Сателиту. Само на стотинак метара вам је највеће ругло у срцу Сателита. Куће које су више од 20 година предвиђене за рушење, полунеусловне, без канализације, до сада се свака власт бусала да ће то решити - хоће али ако им се дебело плати, тако су људи навикли још од ваших давних дана страховладе. Срам вас било као и целу градску власт што је ове четири године трошила наше паре и као унапређивала делове града само тамо где је могла добро да се омасти. Ни мај није далеко колико ће бити ваша лепа кућа у Забели
  • Djoka

    24.01.2012 21:40
    Jelte?
    A šta mislite, da li i ovi ljudi sa fotografije stoje u redovima za lične karte? Kako su oni samo veseli i nasmejani!

    Ministar je baš požurio da reši problem čekanja! Zamalo, pa će biti 4 godine kako imamo divan prizor oko supa! Kao 90-tih redovi za ulje.
  • Lokalni Triciklista

    24.01.2012 18:28
    Bas pred izbore... nekim cudom!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti