Plate gradskih funkcionera za 20% više od dozvoljenih

Državni revizor utvrdio je da lokalna samouprava u Novom Sadu od 2006. godine na ovamo funkcionerima isplaćuje veće zarade od zakonom propisane sume, čime je budžet oštećen za 200 miliona dinara.

Državni revizor utvrdio je da lokalna samouprava u Novom Sadu od 2006. godine na ovamo funkcionerima isplaćuje veće zarade od zakonom propisane sume, čime je budžet oštećen za 200 miliona dinara.

Naime, najviši koeficijent koji propisuje Zakon o platama u državnim organima iznosi 9.4, ali je Grad ignorisao ovu odluku i gradonačelniku Igoru Pavličiću propisao koeficijent od 11.5, dok je ostalim funkcionerima plata za 20 odsto veća od najviše propisane.

Član Gradskog veća Živko Makarić "odbranio" je kršenje zakona izjavom da Novi Sad nije jedina lokalna samouprava koja deli plate sa uvećanim koeficijentom.

"Da plate ne isplaćujemo po uvećanom koeficijentu, zaposleni sa fakultetskom diplomom bi primali oko 26.000, dok bi oni sa srednjoškolskim obrazovanjem imali svega 15.000. Zakonski propisi u Srbiji već godinama nisu uređeni, zbog čega je državni revizor pronašao slične pojave i u drugim opštinama", kaže Makarić za "Blic".

Prema njegovim rečima, problem na koji je ukazala Državna revizorska institucija biće rešen, jer je Vlada Srbije pre nekoliko nedelja donela uredbu koja definiše koeficijente za isplatu zarada u lokalnim samoupravama. Nova odluka biće usklađena sa budžetom grada, te će zarade zaposlenih biti zakonite.

  • 27.01.2012 12:36
    nejasno...
    cekajte... ako je od 2006. godine, zasto spominjete sadasnjeg gradonacelnika koji je tu od 2008. godine... zasto ne pitate bivsu gradonacelnicu...
  • 27.01.2012 12:13
    Pipa Bubnjević bi mogao honorarno da radi i kao fotograf Gradske kuće. Ima iskustva iz Dominikanske republike, istina sa polugolim turistima...
  • Ministar za sve

    27.01.2012 12:04
    Foteljasi i lopovi
    Nego, kako to da gradski ministri imaju po nekoliko radnih mesta i plata? Jesu li to Nadljudi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti