Novosadski neonacista na međunarodnom sastanku u Skupštini

Novosadski neonacista Miodrag Milikić sastao se 1. februara u Narodnoj Skupštini Republike Srbije sa čelnikom pokreta "Ruski Obraz" Ilijom Gorjačevim i vođom italijanske neofašističke stranke "Forza Nuova" Robertom Fioreom, dok im je domaćin bio Dejan Mirović iz Srpske radikalne stranke.
Novosadski neonacista Miodrag Milikić sastao se 1. februara u Narodnoj Skupštini Republike Srbije sa čelnikom pokreta "Ruski Obraz" Ilijom Gorjačevim i vođom italijanske neofašističke stranke "Forza Nuova" Robertom Fioreom, dok im je domaćin bio Dejan Mirović iz Srpske radikalne stranke.

Neofašistički kružok (s leva na desno): Miodrag Milikić (Nacionalni stroj), Roberto Fiore ("Forza Nuova"), Ilija Gorjačev ("Ruski Obraz"), nepoznata, Dejan Mirović (SRS)

Neofašisti su sa radikalima razmenjivali poruke uzajamne bliskosti i pravili planove o Kosovu i "kampovima za mlade", prenose e-novine. Vođa stranke "Forza Nuova" govorio je i o istorijatu te političke grupacije, kao i o prijateljskim odnosima sa ćerkom Benita Musolinija, Alesandrom, sa kojom se nekoliko godina smenjivao u Evropskom paralmentu.

Fiore je vođa ultradesničarske rasističke stranke "Forza Nuova" (Novi pokret) koju je osnovao 1997. godine. Članovi stranke poznati su po marševima protiv emigranata u Italiji, a u martu 2011. poručili su državnoj vlasti da će, ukoliko "ne reši problem" doseljenika na ostrvu Lampedusa uzeti stvari u svoje ruke.

Gorjačev čelnik je "Ruskog Obraza" i urednik istoimenog glasila ove klerofašističke grupe. Miodrag Milikić je, zajedno sa Goranom Davidovićem Firerom i još desetak osoba, osuđen 2006. godine zbog upada na antifašističku tribinu na novosadskom Filozofskom fakultetu.

  • Strahinja

    12.02.2012 22:41
    Srbi nacisti
    Hajde malo da postedimo sami sebe etiketiranja. Rade to ostali. Ne zaboravimo da smo bili okruzeni nacistickim rezimima i da treba da budem ponosni na nas polozaj u II svetskom ratu. Uzasno mi je tuzno da sada sami sebe nazivamo nacistima. Da, jesu nacionalisti, sovinisti, ali nacisti, neonacisti?
  • sale novosadjanin

    12.02.2012 13:13
    tako je i
    hitler krenuo iz kafane !
    oprez !!!!!!!
  • znamo se

    09.02.2012 23:30
    nepoznata
    nepoznata je iz Rusije... ovde je kod decka,smestena u Kamenici. Uglavnom izgleda kao da ne zna gde je levo,trenutno nije tu ali vratice se pa ce reci sto je dosla.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti