
Specijalni meni za uživanje u morskim jelima: Dubrovčanka za Novosađane pripremila poseban jelovnik
Autentični restoran morske ribe Fish house Deep Blue pripremio je specijalni meni za dvoje sa jelima posebno osmišljenim za tu nedelju.
Ovaj restoran nalazi se u samom centru Novog Sada, u Mite Ružića 3 kod Katoličke porte, a otvorila ga je Dubrovčanka Vese Barišić koja je odlučila da ponudi ono u šta se najbolje razume - specijalitete sa morskom ribom.
Fish house Deep Blue služi morsku ribu sa autentičnim dalmatinskim vinima, a u svom asortimanu nudi i doručak meni. Ovaj restoran vrši i dostavu hrane, koja se može uraditi preko njihovog sajta, a postoji i popust od 15 odsto na prvu porudžbinu.
Iako se na redovnom meniju može pronaći sve, od ribljih pašteti pa do jela sa lososom, tunom, oradom i raznim drugim morskim đakonijama, ovog puta odlučila se da svojim mušterijama ponudi specijalni i povoljni meni za dvoje.
"U ovom meniju, koji se menja na nedeljnoj bazi, ukombinovana su jela koja se ne nalaze u redovnom jelovniku. S obzirom da ne volim da ponavljam jela, ovi specijaliteti proizvod su moje kreativnosti i ljubavi prema hrani", kaže Barišić za 021.rs.
U cenu specijalnog menija za dvoje, koja iznosi 6.000 dinara, obuhvaćeno je - predjelo, glavno jelo i desert, uz jednu čašu vina. Vese Barišić za 021.rs pričala je o specijalitetima u ovoj ponudi, a posebno je i istakla koja vina treba da se piju kada jer, kako kaže, vino treba da iznese jelo.
Ono što je bitno znati jeste da su porcije hrane u ovom restoranu dosta velike, uz bar dva različita priloga, što dodaje autentičnosti i iskustvu pravih domaćinskih restorana.
Specijalni meniji - po nedeljama
Prvi specijalno pripremljeni meni za dve osobe (traje do 26. novembra) sastoji se od tartara od lososa za predjelo, glavnim jelom koje je nazvano "hrskava avantura brancina u umaku od limuna", a za kraj - karamelizovani ananas, sa sladoledom od vanile i svežom mentom.
"File brancina se pohuje sa listićima badema, koji kada se obrađuju dodaju jedan interesantan šmek zbog kog je ukus prosto neverovatan. Umak radimo od svežeg limuna, uz dodatak pirea od bundeve i miks salate. Kreirajući ovaj meni, gledali smo da to bude jedna jesenja varijanta i da povežemo ribu sa jesenjim specijalitetima, poput bundeve", kaže Barišić.
Preporuka uz ovo jelo jeste da se piju neka laganija vina, pa vlasnica Fish house Deep Blue ističe da bi najbolje išlo belo vino, u tipu šardonea.
Naredni meni, koji će biti dostupan do 3. decembra, malo je jači. Sastoji se od salate od dagnji za predjelo, ragua od lignji sa njokama i palačinkama sa domaćim pekmezom od kajsije.
Kada je reč o salati od dagnji, Barišić ističe da je primetila da Novosađani vole dagnje, zbog čega je i napravljena ova osvežavajuća salata, koja je malo drugačija od svega što se nudi u redovnom jelovniku.
"Ragu od lignji radi se sa crvenim vinom, te bi i preporuka bila da se uz ovo jelo pije crno vino koje bi itekako moglo da iznese ovu hranu. Lignje, nakon hobotnice, druge su po redu koje mogu da iznesu jelo poput gulaša ili ragua. Radimo ga uz grašak i povezujemo note sa prazilukom i paradajzom, uz njoke", kaže ona za 021.rs.

Foto: Fish house Deep Blue
Sledeći meni koji najavljuju u Fish house Deep Blue, za periodu od 4. do 10. decembra, obuhvata predjelo - bruskete sa dimljenom tunom, špagete sa kraljevskim kozicama i povrćem u umaku od kikirikija kao glavnim jelom, a za kraj - domaći pire od kestena sa šlagom.
"Špagete sa kraljevskim kozicama su malo pikantnije jelo, ali u kombinaciji sa kikirikijem ukusi se sjajno slažu i jedno drugo dopunjuju, što je kombinacija koju baš volim. Uz to, u ovo jelo dodajemo i razno povrće - šargarepu, tikvice, gljive, brokoli, luk. Kada je reč o desertu, primetila sam da u Novom Sadu nema toliko domaćeg pirea od kestena, te sam odlučila da ga ubacim u ovaj meni, uz šlag", rekla je Barišić i dodala da bi uz ovakvo jelo sjajno išlo roze vino.
Zbog malog prostora, rezervacije su obavezne na broj telefona 069/111-54-40. Fish house Deep Blue radi svakog dana, osim utorkom, od 9 do 23 časa.
Barišić ističe da postoji i posna verzija onih jela koja u sebi imaju vrhnje ili sir, koje se zameni sa dodacima na biljnoj bazi.
Jela sa redovnog jelovnika mogu se poručiti i onlajn, pute sajta Fish house Deep Blue, a na prvu porudžbinu ide popust od 15 odsto. Ovim načinom, omogućeno je da građani po redovnim cenama poput onih u samom restoranu mogu da naruče hranu, dok se dostava dodatno plaća.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H
Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti
Austrijska ministarka pozdravila studente, Đurić je optužio za mešanje u unutrašnje odnose u Srbiji
30.04.2025.•
0
Ministarka spoljnih i evropskih poslova Austrije Beate Majnl-Rajzinger večeras je u Beču poželela dobrodošlicu studentima maratoncima iz Srbije koji štafetno trče do Brisela.
FOTO, VIDEO: Dočekani studenti koji su peške iz Pomoravlja došli u Novi Sad na sutrašnji protest
30.04.2025.•
0
Studenti i građani koji su pešačili iz Pomoravlja stigli su u Novi Sad pred veliki protest 1. maja.
FOTO, VIDEO: Studenti maratonci stigli u Beč
30.04.2025.•
1
Studenti koji trče štafetni maraton do Brisela stigli su u Beč.
"Zelenilo" pred 1. maj: Koristite isključivo pripremljena ložišta u Kameničkom parku
30.04.2025.•
2
Kamenički park je pripremljen za sutrašnji piknik, kažu u "Gradskom zelenilu".
Studenti u blokadi DIF-a: Tražimo ostavku dekana Patrika Drida
30.04.2025.•
5
Studenti u blokadi Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja zatražili su ostavku dekana Patrika Drida.
Slobodan univerzitet: Zabrinuti smo zbog zloupotrebe ličnih podataka građana
30.04.2025.•
0
Akademska mreža "Slobodan univerzitet" izrazila je zabrinutost zbog objavljivanja ličnih podataka građana u tabloidima nakon nasilnog postupanja policije u ponedeljak ispred DIF-a.
EU komesarka poručila studentima u Novom Sadu: Čujem vas, iskoristite mogućnosti EU
30.04.2025.•
12
Evropska komesarka za proširenje Marta Kos poručila je studentima u Novom Sadu da ih čuje, a da je najvažnije da iskoriste mogućnosti koje nudi EU.
Kupališna sezona na Štrandu počinje 1. maja, ulaz besplatan prve dve nedelje
30.04.2025.•
1
Kupališna sezona na Štrandu počinje u četvrtak, 1. maja, a trajaće do 30. septembra.
JKP "Čistoća" izdvaja 80 miliona dinara za rezervne delove podzemnih kontejnera
30.04.2025.•
3
Javno komunalno preduzeće "Čistoća" nabavlja rezervne delove za podzemne kontejnere u vrednosti od 80 miliona dinara bez PDV-a.
Protestni plan za Prvi maj: Šest meseci od tragedije i dan rada u Novom Sadu
30.04.2025.•
6
Studenti, profesori i građani koji učestvuju na zborovima objavili su svoje planove protesta za Prvi maj, šest meseci nakon tragedije na Železničkoj stanici.
"Porše" ekipi ukinut pritvor i zabranjeno napuštanje stana: Vozaču mera bez elektronskog nadzora
30.04.2025.•
8
Okrivljenima za napad kod Futoške pijace tokom akcije "Zastani, Srbijo" sredinom decembra prošle godine ukinut je pritvor.
Oglasio se SNP povodom zahteva za smenu Aje Jung
30.04.2025.•
1
Uprava Srpskog narodnog pozorišta oglasila se povodom zahteva ansambla Baleta da se smeni direktorka Aja Jung.
FOTO, VIDEO Završen protest ispred suda: "Solidarno stojimo za 12 aktivista, zatvorenika režima"
30.04.2025.•
6
Protest "Politički pritvor zbog reči - ko je sledeći" održavan je ispred suda u Novom Sadu.
U Novom Sadu za 1. maj sunčano i toplo, u subotu čak 30 stepeni
30.04.2025.•
0
Narednih dana nas očekuje i 30 stepeni, ali i pad temperature.
Slučaj "nadstrešnica": Optuženi inženjeri počeli da se ispisuju iz Inženjerske komore
30.04.2025.•
4
S. N, petooptuženi u slučaju pada nadstrešnice u Novom Sadu, a prvi među projektantima i inženjerima, ispisao se iz članstva Inženjerske komore Srbije.
Uđeš kao povređeni, izađeš kao ekstremista u Informeru
30.04.2025.•
24
Više od 30 osoba požalilo se na povrede nakon intervencije policije ispred novosadskog DIF-a. Imena pojedinih osoba koje su povređene su objavljena u Informeru, gde su označeni kao ekstremisti.
Šabić: Od objavljivanja podataka novosadskih studenata u Informeru još gore nereagovanje nadležnih
30.04.2025.•
1
Advokat Rodoljub Šabić ocenio je da je od pojavljivanje spiska imena povređenih studenata novosadskog Fakulteta tehničkih nauka u listu Informer "još gori izostanak reakcije" nadležnih institucija.
FOTO: Evropska komesarka Marta Kos u Novom Sadu odala poštu poginulima u padu nadstrešnice
30.04.2025.•
2
Evropska komesarka za proširenje Marta Kos danas je u Novom Sadu odala poštu 16 poginulih u padu nadstrešnice Železničke stanice 1. novembra.
Park kod Spensa: Dokle se stiglo sa radovima
30.04.2025.•
14
Veći građevinski radovi na parku kod Spensa, na prostoru nekadašnjeg "Dino parka", privode se kraju, kažu iz Gradske uprave za zaštitu životne sredine Grada Novog Sada.
Počelo suđenje aktivistima SNS koji su polomili vilicu studentkinji
30.04.2025.•
6
Suđenje četvorici aktivista Srpske napredne stranke koji su napali novosadske studente krajem januara počelo je u Osnovnom sudu u Novom Sadu.
Prolećni piknik u vinariji Verkat u petak - spremljeno mnogo toga lepog
30.04.2025.•
0
Prolećni piknik vinarije Verkat održaće se u petak, 2. maja, u Čereviću, u Jovana Grčića Milenka 13.