Preskupa pretplata za TV

Prema poslednjim podacima, oko dve trećine građana Vojvodine uredno plaća TV pretplatu, a slična situacija je i u Novom Sadu.

Prema poslednjim podacima, oko dve trećine građana Vojvodine uredno plaća TV pretplatu, a slična situacija je i u Novom Sadu.

Kao glavne razloge za neplaćanje Novosađani navode visoku cenu pretplate i nekvalitetan program javnog servisa.

Mladi navode da uglavnom ne gledaju TV, dok stariji komentarišu odnos cene i kvaliteta, odnosno da je iznos od 500 dinara previše za reprize bajatih serija i nezanimljivog programa.

RTS je najavio da će ove godine tužiti neplatiše, a pozivaju se na odluku Ustavnog suda prema kojoj je TV pretplata zakonita.

  • nije sve jedno

    28.03.2010 13:17
    U Srbiji 60 evrica
    @Janci10 "U Izraelu 100 evrica"? Kako možeš porediti to? Po podacima za 2007, prosečna dnevna zarada u Izraleu je iznosila između 109 i 133 dolara! Izraelac za mesec dana zaradi godišnju platu nekog ko radi u Srbiji, a pretpalta je samo 40% niža nego u Izraelu. Za manje od 4 godine, neko sa prosečnom platuom u Izraelu zaradi onoliklo koliko neko u Srbiji za ceo radni vek!

    http://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_Israel#Macro-economic_trend

    http://www.worldsalaries.org/israel.shtml
  • Dosta vise!

    27.03.2010 11:22
    @ Zakonito!
    I uvesti izbore za glavnog urednika (ali ne sms glasanje za g.u.), a ne da mi placamo nekog koga niko od nas nije ovlastio da radi taj posao. Dosta je vise bajatih serija i izlapelih sportskih komentatora (Sarencu svaka cast, jedini odudara).
  • 26.03.2010 12:19
    sosa
    Ne želim da plaćam RTS i neka mi ga slobodno ukinu.
    Nekada davno, na državnoj televiziji smo imali solidan obrazovni program, a danas Žiku šarenicu (dok u isto to vreme na HRT-u 1 možete da pratite Opera box).
    A što se tiče zakona na koji se RTS poziva, zanima me po kom to zakonu RTS može da poziva gledaoce da glasaju za nešto putem SMS-a (i na taj način opet uzimaju pare od gledalaca)?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.