GSP ne odustaje od elektronske naplate karata

Gradsko saobraćajno preduzeće palnira da u ovoj godini uvede sistem za elektronsku naplatu karata, ali još nije pokrenulo modernizaciju javnog prevoza.
Gradsko saobraćajno preduzeće palnira da u ovoj godini uvede sistem za elektronsku naplatu karata, ali još nije pokrenulo modernizaciju javnog prevoza.

U tom preduzeću za Radio 021 nisu mogli da preciziraju kada će pokrenuti nabavku, ali kažu da će to učiniti po dobijanju potrebnih saglasnosti. Dodaju da im je uz kupovinu novih vozila, osnovni cilj uvođenje elektronskog sistema naplate, te da od tog posla neće odustati.

Uvođenjem novog sistema bile bi uvedene beskontaktne elektronske karte, koje bi se kupovale na kioscima, a putnici bi dobili mogućnost izbora velikog broja tarifnih paketa. Broj vožnji za određenu relaciju mogao bi se kombinovati sa brojem linija ili elektronskom kupovinom pojedinačnih karata.

Nakon toga, usledilo bi postavljanje elektronskih tabli kojima bi se putnici u autobusima i na stanicama obaveštavali o vremenu dolaska i polaska vozila.

Podsetimo da je do poslednjeg pokušaja modernizacije javnog prevoza u Novom Sadu došlo u septembru prošle godine, ali da je posao propao jer je državnoj Komisiji za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki upućena žalba. (D.S.)

  • Slusalac

    29.03.2012 16:27
    Nekom ne odgovara.
    Mozda ce, kad se dogovore i otvore firmu za naplatu i kontrolu karata kao sto je Dilas uradio u Beogradu, i u Novom Sadu zaziveti el.naplata.
    Za sada muljanje sa mesecnim markicama i ko zna sta jos
    privatna stamparija stampa.Ko razume shvati ce.
  • Max

    29.03.2012 12:36
    @Pezos
    Nazalost, upravu si!
  • Pezos

    29.03.2012 12:09
    @Max @sweetheart @Vladimir
    Mnogo ste nešto nervozni :)
    Šta vam to Nikola tolko kriv, samo je izneo svoje mišljenje i predlog koji uopšte nije loš.

    Jednog dana kad deca shvate da sve što je "društveno" ne treba lomiti i lupati, jer to plaćamo svi pa i njegovi roditelji, onda će mo imati i elektronske displeje. Dotle gvozdena tabla sa polascima ideala za nas.


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti