Otvoren Italijanski kulturni centar

U Petrovaradinu je otvoren Italijanski kulturni centar Kulturne asocijacije "Il Belpaese", prvi te vrste u Vojvodini.
U Petrovaradinu je otvoren Italijanski kulturni centar Kulturne asocijacije "Il Belpaese", prvi te vrste u Vojvodini.

Kroz centar, koji je smešten u rodnoj kući bana Josipa Jelačića, biće promovisana italijanska kultura, kao i stvaralaštvo srpskih umetnika.

U planu je i otvaranje 40 kulturnih predstavništava evropskih zemalja, koja bi se nalazila u Gradiću.

Predsednik MZ "Petrovaradin", Petar Mudri, istakao je da je ovo jedan od prvih koraka ka tome da se Petrovaradin nađe na mapi evropske kulture, kao deo "koridora sedam" koji predstavlja Dunav.

  • 20.03.2010 17:34
    Odlicno, napokon nesto lepo za ovaj za Petrovaradin :-)
  • Nađa

    20.03.2010 15:55
    Otkud Italijani
    Lepo je to što je otvoren Italijanski kulturni centar ali zašto u kići Bana Jelačića, bilo bi to primerenije u nekom drugom prostoru bilo je pre reči da će tu zgradu koristiti Hrvatsko nacionalno veće i možda Konzulat RH a sad Italijani nije li to malo neobično ili bolje rečeno ne korektno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti