FOTO: Podzemna garaža na Trgu republike za dve godine

Podzemna garaža na Trgu republike trebalo bi da bude izgrađena u naredne dve godine, najavio je na današnjem predstavljanju projekta u Gradskoj kući gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić.
Podzemna garaža na Trgu republike trebalo bi da bude izgrađena u naredne dve godine, najavio je na današnjem predstavljanju projekta u Gradskoj kući gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić.

"Zadatak buduće gradske vlasti je da se opredeli da li će ovaj projekat, vredan oko 10 miliona evra, finansirati iz gradskog budžeta ili će tražiti privatnog partnera”, dodao je Pavličić.

On je objasnio da je već odabrano idejno rešenje projekta budućeg Trga sa pijacom, da će pešačka zona u tom delu biti proširena, a da će ispod platoa trga nalaziti garaža, ističući da je to jedan od načina kojim će se rešiti problem parkiranja, kao jedan važnijih komunalnih problema u gradu.

Predstavnica projektne organizacije "Mašinoprojekt Kopring" iz Beograda, Julija Lazić rekla je da su ulazi u buduću garažu predviđeni na dva mesta, dvosmernim rampama na kojima će biti postavljeni sistemi za kontrolu ulaza.  "Garaža neće remetiti strukturu grada, pa će se tako, na najbolji mogući način, obezbediti 408 parking mesta na 14 hiljada kvadrata, i u dve podzmene etaže na četiri polunivoa", objasnila je Julija Lazić.

  • novosadjanin

    03.08.2015 14:50
    ???
    ove sam slike video u jednom filmu sa Edijem Marfi
  • 27.04.2012 11:51
    FCB
    Pffffff, i ni jednog Juga nema na tim skicama, samo neka nemačka vozila...
  • bas lepe fotke!

    27.04.2012 09:15
    a gde nam je igor na njima?
    to izgleda znaci da nam nece biti gradonacelnik za dve godine. a i izgleda da ce parkiranje biti skupo. nigde na slikama nema ni yuga ni stoje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti