Dvočasovna rasprava o bezbednosti

Na sednici Skupštine grada dva sata se raspravljalo o stanju bezbednosti u Novom Sadu, o čemu su odbornici iz opozicionih partija postavljali brojna pitanja predstavniku Policijske uprave Stevanu Jariću.        

Na sednici Skupštine grada dva sata se raspravljalo o stanju bezbednosti u Novom Sadu, o čemu su odbornici iz opozicionih partija postavljali brojna pitanja predstavniku Policijske uprave Stevanu Jariću.

Odbornici su se dotakli raznih tema, kao što su, na primer, prosjačenje ili reket koji se ponovo javlja u gradu. Bilo je reči i o video nadzoru u školama i o školskim policajcima. Postavljeno je i pitanje šta grad može da uradi na prevenciji, jer nedostaje novac kako bi se zaposlilo više policajaca.

Odbornici bi trebalo da razmotre predlog za poskupljenje parkiranja u gradu za pet dinara, kao i da imenuju vršioce dužnosti direktora u tri gradska preduzeća.

Ukoliko se usvoji predlog "Parking servisa", cene parkiranja u plavoj i crvenoj zoni biće skuplje za pet dinara. Portparol "Parking servisa" Radovan Jeknić tvrdi da ni jedan dinar neće biti iskorišten za plate zaposlenih već isključivo za poboljšanje uslova parkiranja i na parkirališta za bicikle. Ako predlog prođe, nove cene stupiće na snagu za 15 do 20 dana.

Imenuju se i direktori

Nataša Rašeta biće imenovana za vršioca dužnosti direktora u "Zelenilu" i taj posao će obavljati do konkursa. Rašeta je u "Zelenilu" radila kao direktorka sektora za pravne i opšte poslove, dok je pre toga radila u sudu. Konkurs za direktora trebalo bi da bude raspisan u narednih šest meseci, jer mandat v.d. direktora može trajati najviše pola godine.

Očekuje se da će za vršioca dužnosti direktora "Novosadske toplane" biti imenovan Vladimir Jelić, dok je kandidat za novog direktora "Stana", nakon ostavke Dragoslava Gavrančića, Milenko Peričin.

Obornici bi, između ostalog, trebalo da usvoje novi pravilnik rada institucija kulture čije je osnivač Grad, u skladu s novim Zakonom o kulturi. Najveća novina u odnosu na trenutno stanje biće obavezno raspisivanje javnog konkursa za izbor direktora.

Novom odlukom o taksi prevozu utvrdiće se mesta taksi stajališta, tarifiranje vožnje, a biće i pooštrene kazne za udruženja i pojedince.

Trebalo bi da se povećaju i kazne za pričinjene materijalne štete na grobljima, te da se poveća naknada za korišćenje građevinskog zemljišta.

Odbornici će odlučivati i o planovima zgrade pravosudnih organa u Radničkoj ulici, univerzitetskog parka, železničkog čvora i kompleksa Eparhije bačke na Sajlovu, o novom poslovniku o radu Skupštine grada, te Ulici Jozefa Lapida, po kojem bi trebalo da se nazove veternička Nova 84.

  • Ljiljana

    26.03.2010 12:20
    Kad ce se ovi osvestiti!!!! Dosta partijskog kadra! Nadjite strucnjaka da obavlja posao u Zelenilu. Grad nam je u ocajnom stanju. Zelenilo je zapusteno. Grad je prljav. Sramota me je da pokazem grad kad mi dodju gosti iz civilizacije.
  • sef Sale

    26.03.2010 12:19
    nemojte tako
    Nemojte Vi JKP Zelenilo i ostali tako nagliti. Prvo proverite da li i kako ta koalicija sa DSS-om (Ivkovicem, njegovim surakom, surakovim kumom i ostalim iz te grupe) funkcionise u Toplani. Ako se uverite da je to dobro onda tek kao i ostali iz koalicije u Gradu možete shvatiti koje su to dobrobiti za Zelenilo i Grad.
  • rada m.

    26.03.2010 12:17
    New chief
    Nemoj te mi je dirati.. Narodna stranka is come back !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti