Vatrogasci dobili novo vozilo

Novosadski vatrogasci dobili su novo vozilo.

Novosadski vatrogasci dobili su novo vozilo.

Prema rečima komandanta vatrogasne jedinice, Dragoslava Klisure, to je jedno od malog broja savremenih vozila koje ova brigada trenutno ima.

"Ovo vozilo će omogućiti da se pravovremeno na mesto intervencije preveze maksimalan broj ljudi koje takav jedan kamion može da primi, a to je šest vatrogasaca, kao i  prateća oprema i oprema za gašenje požara. Sad imamo ukupno 23 vozila, od čega 15 za gašenje požara. Veći deo voznog parka star je oko 25 godina", navodi Klisura.

Za kupovinu vatrogasnih kola izdvojeno je 25 miliona dinara.

Gradonačelnik Igor Pavličić rekao je da je u planu izmeštanje Vatrogasne stanice, kao i Hitne pomoći.

"U planu je dogovor oko novih lokacija za dve stanice, sve zavisi koliko ćemo novca moći da izdvojimo iz budžeta. Postoji ideja da se na jedno mesto presele i Hitna pomoć i Vatrogasna brigada, jer trenutne lokacije ovih stanica nikako nisu dobre", kaže Pavličić.

On dodaje da je za zaštitu od požara za ovu godinu izdvojeno 15 miliona dinara, za četvrtinu manje u odnosu na prošlu godinu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti