Počinje uklanjanje žvaka sa novosadskih pločnika

"Čistoća" je tokom proleća nabavila sedam mašina za uklanjanje zalepljenih žvakaćih guma sa pločnika, a prve površine sa kojih će žvake biti uklonjene su Katolička porta, ulice Mite Ružića i Laze Telečkog.

"Čistoća" je tokom proleća nabavila sedam mašina za uklanjanje zalepljenih žvakaćih guma sa pločnika, a prve površine sa kojih će žvake biti uklonjene su Katolička porta, ulice Mite Ružića i Laze Telečkog.

Radnici "Čistoće" su prošli obaveznu obuku za rad na novim mašinama i juče su u Katoličkoj porti isprobane mašine koje su se pokazale efikasnim.

Uklanjanje žvaka će se obavljati isključivo na osnovu naloga "Zavoda za izgradnju grada", koje će definisati lokacije i površine koje treba da budu očišćene, kao i sredstva Grada koja će biti izdvajana u ove svrhe.

Podsećamo, "Čistoća" je pre više od sedam godina nabavila mašinu za skidanje žvaka sa pločnika ali se ispostavilo da ona oštećuje behaton.

Treba dodati da Novosađani putem budžeta grada plaćaju i uklanjanje žvakaćih guma i drugih težih nečistoća s javnih površina u strogom centru grada. Preduzeće "Eurokom" iz Novog Sada taj posao je 2011. naplatilo skoro 1,7 miliona, a 2010. 1.941.000 dinara.

Procenjuje se da samo u užem centru grada, od žvaka i drugih težih nečistoća, treba očistiti površinu od oko 20.000 kvadratnih metara.

  • Djuks

    29.08.2012 20:42
    Masine
    Koliko mi je poznato Cistoci je bila ponudjena masina za ciscenje behatona ajnovije generacije za 2 miliona dinara koja cisti povrsinu u sirini od 80 cm u jednom prohodu od zvaka,ulja,masti i atmosferskih uticaja i ne ostecuje behaton niti fugne. Gospoda politicari se nisu mogli dogovoriti ko ce uzeti za tu nabavku proviziju. Ove igracke sto su kupili kostaju 3000 dolara po komadu i imaju cetkicu za zube plus 5 radnika cistoce svaki dan koji ih opsluzuju,pa to je ljudi smesno. Kakav kadar u Cistoci !?
  • MojNS

    17.08.2012 14:31
    Pitanje?
    Koliko se ja secam, bila je prica da su masine za uklanjanje zvaka i cisscenje behatona bile nabavljene jos kad je behaton postavljen, znaci pre nekih osam godina, a da se u medjuvremenu nisu koristile jer je tecnost koja im je poterbna za ciscenje jako skupa (za perioda vladavine M. Gojkovic). Otkud se sada nabaljaju opet?
  • 15.08.2012 22:08
    Zorica
    To je bila baš neophodna investicija, za preduzeće koje propada!!! Svako uzeo svoj deo kolača!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti