Uskoro semafor na problematičnom prelazu

Pešački prelaz na uglu Vojvođanske ulice i Bulevara oslobođenja uskoro će dobiti semafor, potvrdili su za Radio 021 u Zavodu za izgradnju grada.
Pešački prelaz na uglu Vojvođanske ulice i Bulevara oslobođenja uskoro će dobiti semafor, potvrdili su za Radio 021 u Zavodu za izgradnju grada.

Šef službe za automatsko upravljanje saobraćajem ovog preduzeća Srbislav Gugleta, kaže za 021 da je u pitanju jedan od najproblematičnijih prelaza u gradu, a da će pored tog mesta, semafori biti postavljeni na još dve raskrsnice u Veterniku.

"Prvo ćemo postaviti semafor na pešačkom prelazu na Bulevaru oslobođenja, jer je to crna tačka za pešake. Osim toga, postavićemo semafore na rаskrsnici Novosаdskog putа i Dunаvske ulice u Veterniku, kao i ulica Ive Lole Ribаrа i Novosаdske, takođe u Veterniku", objašnjava Gugleta.

Podsetimo da je krajem jula 2010 godine na pešačkom prelazu na Bulevaru kod stadiona "Karađorđe" poginuo dvanaestogodišnji David Dobrijević kojeg je usmrtio motociklista, a na istom mestu je u aprilu prošle godine teško povređen Novosađanin Vojin V. kada je na njega naleteo šleper. (Vuk Kešelj)

  • NikolaNS

    29.08.2012 05:23
    I treba
    I semafore i ležeće policajce. Usporiti saobraćaj u gradu maksimalno. Ogromna većina vozača divlja po ulicama, a policija ne reaguje. Ukinuti kazne za pojase i slične gluposti, nekoliko puta povećati i pooštriti kazne za brzu vožnju i prolaz na crveno. Policajac koji ne kazni počinitelja da bude momentalno otpušten iz službe, a za one koji izazovu udes sa najgorim ishodom, dugotrajne zatvorske kazne i doživotna zabrana upravljanja vozilom.
  • Ljiljana

    27.08.2012 19:37
    Skoro svaki dan prelazim bulevar na tom mestu i zaista mislim da nema apsolutno nikakve potrebe da su tu postavlja semafor. Kada je crveno na raskrsnici sa M. Gorkog predjes jednu stranu a kaad je crveno na raskrsnici kod Merkatora drugu stranu. A nesrece ce e dogadjati i sa i bez semafora.
  • TT

    27.08.2012 16:37
    @anonimus genije
    "Zasto bi pesak stao, ako uci da vozac nece stati ispred pesackoga prelaza"

    zato što će u suprotnom poginuti vole.

    dosta više tih idiotluka tipa ležećih policajaca, semafora na 50m i sličnih papazjanija.
    Ako želite da uništite saobraćaj u gradu, preorite saobraćajnice i gotovo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti