Četiri smrti bilo potrebno Betaniji da izmeni sistem rada

U iščekivanju okončanja istrage u vezi sa smrću nerođene bebe, četvrte u poslednjih godinu dana u novosadskom porodilištu, doneta je odluka da trudnice sa prenetom trudnoćom više ne čekaju ni dan da porođaj krene prirodnim putem.

U iščekivanju okončanja istrage u vezi sa smrću nerođene bebe, četvrte u poslednjih godinu dana u novosadskom porodilištu, doneta je odluka da trudnice sa prenetom trudnoćom više ne čekaju ni dan da porođaj krene prirodnim putem.

Samo nekoliko dana nakon vesti da je upravnik novosadskog porodilišta Dragana Budakova zbog trećeg slučaja smrti nerođenog deteta podneo ostavku, Radio 021 saznaje da je ta odluka pala pre desetak dana i bila je rezultat smrti deteta Bojane Šandorov.

Ova sugrađanka je zbog dijagnoze morala da ide na carski rez pre termina za porođaj, ali joj u porodilištu nisu zakazali intervenciju, nego su je poslali na dodatne analize. Bebino srce je prestalo da kuca sedam dana pre termina, 28. jula.

Novi upravnik porodilišta Dragan Stajić negira navode Šandorovih i tvrdi da je pacijentkinja početkom jula pregledana, a da joj je carski rez bio zakazan za 31. jul. On kaže da su poštovani svi protokoli i da se "ovakve zadesne smrti dešavaju". Stajić ističe da žena nije imala ni krvarenje niti neki drugi simptom koji bi ukazivao na mogući tragičan ishod.

Portparolka Kliničkog centra Vojvodine Jelena Jurišin rekla je da će se u narednih nekoliko dana znati i zaključak urađene kontrole u Betaniji povodom prošlonedeljne smrti nerođene bebe Katarine i Srđana Doroslovačkog, a očekuje se i da će u ustanovu doći i komisija za vanredni stručni nadzor iz Ministarstva zdravlja.

  • Kkk

    19.09.2017 13:43
    Dr
    Jos jedan veliki plus za dr.Cetkovica. Ko može neka ide kod njega, čovek je pre svega čovek i veliki stručnjak.
  • 17.12.2013 08:31
    Novosadjanka
    Slazem se sa vecinom komentara koji su napisani. U Betaniji jeste situacija losa. Lekari i sestre su u vecini slucajeva bahati i bezobrazni. Ipak, ne mogu se svrstati svi u isti kos. Ja sam se porodila prosle godine. Bez ikakve veze i pukom slucajnoscu poradjao me je dr Relja Djordjevic. O ovom lekaru imam samo reci pohvale. Savestan i castan covek koji me obilazio sve vreme dok sam lezala tamo. Kada sam isla na kontrolu pitala sam ga da li da dodjem u privatnu ordinaciju gde radi (sto sam pronasla na internetu), na sta mi je odgovorio da nema potrebe. Zato mislim da treba da pomenemo i ovakve lekare a ne samo one druge, koji blate svoju profesiju.
  • 30.08.2012 10:55
    Doktore, sistem ne funkcionise
    Recept: Otmi od pacijenta

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.