Ove nedelje tender za zgradu Uprave

Tender za glavni projekat izgradnje nove zgrade u Radničkoj 2 biće raspisan ove nedelje.

Tender za glavni projekat izgradnje nove zgrade u Radničkoj 2 biće raspisan ove nedelje.

U toj zgradi biće smešteni svi važni sudski i pokrajinski organi u Novom Sadu i Republički geodetski zavod. Kako je najavio gradonačelnik Igor Pavličić, projekat će biti izabran u toku godine.

"Onaj ko je pobedio na konkursu za idejno rešenje će imati i pravo nadzora u budućoj gradnji. Taj projekat bi trebao u toku ove godine da bude završen i da sledeće godine krenemo u izgradnju", istakao je Pavličić.

Investitori nove zgrade su Ministarstvo pravde i Grad Novi Sad koji će ravnomerno deliti troškove izgradnje. Za izradu projekta, svako je izdvojio po 20 miliona dinara. Objekat će imati sedam spratova i 25.000 kvadrata prostora.

  • sosa

    15.04.2010 17:48
    @Dejan
    Koliko se Sosa razume, tu se planira garaža Po+P+4 kapaciteta cirka 350 mesta...Ali Gobo je delimično u pravu - naime, ruši se sadašnja Spens garaža, ali plan i geodetski nacrt korišten u Konkursu je netačan, tako da ustvari novi objekat, odnosno nova garaža kači i deo nadstrešnjice samog Spensa...Znalci su to znali, pa nisu ni hteli da učestvuju na još jednom sramotnom Konkursu (sa akcentom na Žiri)! Nismo ludi da učestvujemo, a da slavni večiti žiri opet odabere rešenje koje nije u skladu sa konkursnim uslovima, kao što je bio slučaj sa Ribljom pijacom (gde u pobedničkom radu nije bila ni predviđena Konkursom tražena javna garaža!)Zašto to ne istraži Radio 021, majku mu!
  • dejan

    13.04.2010 11:24
    sosa, koja se bolje razume u saobracaj nego u administraciju, će nam potvrditi da se tu planira garaža prizemlje i 4 sprata, umesto sadasnjih 100? 500 mesta ? da li je tako? ako me sećanje služi?
  • sosa

    13.04.2010 06:24
    Ova priča baš ide u korist bajke o smanjenju administracije...Bravo majstori!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.