Na Spensu duplo više zaposlenih nego što je potrebno

Na Spensu ima dva puta više zaposlenih nego što je potrebno da bi to preduzeće poslovalo bez gubitaka, izjavio je za Radio 021 direktor ovog preduzeća, Borislav Rajkov.
Na Spensu ima dva puta više zaposlenih nego što je potrebno da bi to preduzeće poslovalo bez gubitaka, izjavio je za Radio 021 direktor ovog preduzeća, Borislav Rajkov.

Prema njegovim rečima, Spens posluje sa velikim gubicima, zato što ga je prethodno rukovodstvo vodilo bez jasne vizije. Rajkov je najavio da će u najskorijem roku biti angažovana jedna revizorska kuća koja bi trebalo da sprovede presek poslovanja Spensa, a kako kaže, već sada je jasno da će biti neophodno napraviti značajne rezove kada je u pitanju broj zaposlenih.

"Spens na ovakav način, sa 300 zaposlenih ne može više da funkcioniše jer je novčana suma koja se izdvaja za plate ogromna, i tu će morati da se naprave neki rezovi u narednom periodu. Sportsko-poslovni centar može vrlo profitabilno i vrlo uspešno da posluje sa 150 do 170 zaposlenih", poručuje Rajkov.

On je dodao da način na koji će se smanjiti broj zaposlenih i socijalni program koji će im biti ponuđen, još uvek nisu poznati, ali da će rukovodstvo Spensa to uraditi u saradnji sa gradonačelnikom tako da svi budu zadovoljni. (Vuk Kešelj)

  • 23.10.2012 21:43
    Ns
    Sahranice nas javna reduzeca....a na kraju ce i sebe sahraniti.
  • 23.10.2012 07:27
    rešenje
    privatizovati, dati u zakup ili slično celog SPENSA....
  • 23.10.2012 06:46
    Naslov sve kaze, ne samo za SPENS nego i za sva ostala JKP u Novom sadu,

    onda ostale budjetske ustanove, GRADSKA OPSTINA ili Gradska kuca,
    potom Skupstina grada Novoga Sada
    dug bi bio spisak u drzavnim ustanovama gde zu zaposleni "zasluzni" gradjani ove drzave

    i samo se prica prica, nista se tu nece odraditi,
    prekobrojni ce i dalje da sede tu gde su
    u protivnom,
    kada bi se izvrsila reorganizacija,smanjenje zaposlenih)
    doslo bi do socijalnog haosa, svi bi zaposleni u drzavnim ustanovama izasli da protestvuju, jer ostali su
    bez posla- koji se zove LEZI LEBU DA TE JEDEM
    ne rade nista

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti