Noćno lopatanje u sporednim ulicama zatrpanim snegom

Radnici zimskih službi prilikom čišćenja glavnih saobraćajnica u Novom Sadu često zatrpaju prilaze sporednim ulicama, zbog čega građani moraju da sami da lopataju kako bi izašli na glavne puteve.
Radnici zimskih službi prilikom čišćenja glavnih saobraćajnica u Novom Sadu često zatrpaju prilaze sporednim ulicama, zbog čega građani moraju da sami da lopataju kako bi izašli na glavne puteve.

Kako za Radio 021 kaže Đorđe Čerović iz Železničke kolonije, radnici JKP "Put" su prilikom raščišćavanja snega sa obližnjeg bulevara u potpunosti zatrpali njegovu ulicu, nakon čega su stanari noću otkopavali nabacani sneg kako bi ujutru mogli da odu na posao.

"Njima je očigledno teško da očiste sporedne ulice koje zatrpaju čisteći bulevare. Čak, sinoć dok smo čistili svoju ulicu od snega koju su nam oni naneli, prošao je jedan od bagera i odbio da nam pomogne", tvrdi Čerović.

Portparolka "Puta" Jelena Stojsavljević zamolila je građane za razumevanje, jer je drugačiji princip čišćenja snega nemoguć.

"Mašina u pogonu koja prolazi saobraćajnicama prvog u drugog prioriteta ne može da se zaustavlja na svakih 50 ili 100 metara i taj sneg odvozi na neku deponiju. Tu mogućnost, zaista, nemamo, i molimo Novosađane da nas razumeju", kaže Stojsavljevićeva.

Prema njenim rečima, apel za maksimalnim angažmanom građana prilikom čišćenja snega je bio upravo poziv Novosađanima da pomognu zimskim službama u onom delu posla u kom one nisu u mogućnosti da stopostotno očiste ulice. (M.S. - miodrag@021.rs)

  • maja

    15.12.2012 22:53
    neociscen sneg
    Sneg jos uvek nije ociscen. Gledala sam , u toku ove nedelje u centru grada dojde 10 tak radnika , ubodu lopatom par puta a ostatak vremena cutu, pusu , prolaznike gledu, sto bi rekao Bora corba.

    Ovako za mojih 40 godina u Novom Sadu nikad nije bilo.

    Neradnici jedni!
  • Shin Sekai

    13.12.2012 04:25
    @ Anonimus
    Nisu toliko neprepoznatljiva vozila JKP Put, a nisu ni ljudi valjda retardi, pa da ne znaju koje je vozilo "Puta". Inace kakav drugi bager bi isao u ovo vreme po ledu i snegu?

    @Spinerka
    Pa da rade svoj kvalitetno posao niko se ne bi zalio. A ti stvarno ko iz dnevne sobe da nisi izasla. Nije se moglo proci. Trotoari su ili zavejani ili zaledjeni. A ako hoce covek da ide kolima na posao, trebao bi da moze da ide kolima na posao, a ne da se lomata po trotoaru i smrzava na -15.
  • Novosadjanka

    12.12.2012 22:18
    Ide propast i seta po seta po drzavama i seta i nanosi stetu i zaluta u Srbiju i kaze :"Juuuu pa ja sam ovde vec bila...."

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti