Planira se probijanje puta kroz Satelit

Zavod za izgradnju grada predložiće na poslednjoj ovogodišnjoj sednici Skupštini grada da se u programu rada za narednu godinu nađe i novac za otkup zemljišta i projektovanje produžetka ulice Bate Brkića do spajanja sa Futoškim putem.
Zavod za izgradnju grada predložiće na poslednjoj ovogodišnjoj sednici Skupštini grada da se u programu rada za narednu godinu nađe i novac za otkup zemljišta i projektovanje produžetka ulice Bate Brkića do spajanja sa Futoškim putem.

Kako za 021 kaže portparolka ZIG-a Aleksandra Vasiljević, ovo preduzeće će od grada tražiti i sredstva namenjena za isplatu vlasnika zemljišta kojima će posedi biti oduzeti u procesu eksproprijacije.

"Zatražićemo da se Programom uređenja građevinskog zemljišta za narednu godinu predvide sredstva za rešavanje imovinsko pravnih odnosa na trasi produžetka ulice Bate Brkića, kao i za izradu projektno tehničke dokumentacije za izgradnju saobraćajnice do Futoškog puta", kaže Vasiljevićeva za 021.

Nova saobraćajnica bi trebalo da rastereti glavne pravce na Novom naselju, pogotovo raskrsnicu bulevara Jovana Dučića i Slobodana Jovanovića. U Zavodu smatraju da bi time podstakli i zainteresovane investitore da otkupe od sadašnjih vlasnika zemljište duž nove saobraćajnice, čime planiraju da novac vrate u budžet.

Radi se o otkupu preko 40 kuća, izradu projekata i izgradnju 400 metara saobraćajnice, koja bi obradovala stanovnike naselja Tozinovac, koji bi na ovaj način mogli da dobiju kanalizaciju koju nemaju već godinama.

U ZIG-u nisu želeli da navedu koliko bi ova investicija koštala, ni koju cenu bi grad u slučaju realizacije ponudio vlasnicima parcela, pre nego što njihov predlog Skupština grada ne prihvati. Podsetimo, pred Osnovnim sudom u Novom Sadu i dalje traje natezanje između grada i građana čija je zemlja oduzeta prilikom izgradnje Bulevara Evrope, jer vlasnici parcela nisu zadovoljni visinom kompenzacije koju je lokalna samouprava ponudila. (M. Sovilj - miodrag@021.rs)

  • djava

    28.12.2012 10:37
    A PETROVARADIN? Kad će se nešto na Petrovaradinu, na Mišeluku, Kamenici, Karlovcima i Bukovcu nešto uraditi? Jel zanima nekog taj deo grada?
    Karlovci rupa, Bukovac rupa u Petrovaradinu nema ništa. Nema puta. Ni prodavnice. Ni rasvete. Užas. Mrak.
  • omberto

    28.12.2012 09:49
    Super
    Ovo je prava stvar, konačno da se ulaže u Novo Naselje!
  • Masna Sofercina

    27.12.2012 19:02
    Neka mi cekamo na drumsko zelez mostu ...
    To si zemo upravu za most izmedju Futoga i Beocina ili Begeca i Beocina al slepci nemogu da skontaju koliko bi se rasteretio saobracaj sa mostom kolko bih to znacilo nama sa kamionima pa obisli bi svi celi ns i svu guzvu ma bila bi milina ... otvara se ceo srem obilazi ceo grad al NEMAJU ONI VEZE s MOZGOM ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti