Počela rekonstrukcija uništenih zelenih površina

Radnici "Gradskog zelenila" počeli su rekonstrukciju površina u gradu koje su uništili nesavesni vozači.
Radnici "Gradskog zelenila" počeli su rekonstrukciju površina u gradu koje su uništili nesavesni vozači.

Novac kojim se finansiraju radovi potiče od naplate kazni za nepropisno parkiranje na zelenim površinama, a "Parking servis" svakog meseca prebacuje na račun "Zelenila" po 1.200 dinara za svako takvo vozilo.

Prva površina koja se ozelenjava nalazi se na Bulevaru oslobođenja, preko puta Futoške pijace.

Kako kažu u Zelenilu, tokom narednog perioda "u planu je da se na isti način obnove još mnoge zelene površine u gradu koje su uništili nesavesni vozači.

"Sve ove površine biće ograđene metalnim stubićima, jer je to jedini način kako bi se u budućnosti sačuvale", navodi se u saopštenju.

  • minja

    29.03.2018 13:01
    Živim u ul.Braće Popović kod sajma koja je puna lokala brze hrane.Korisnici tih usluga,vlasnici lokala i njihovi dostavljaci robe parkirajui voze automobile po zelenim površinama i trotoarima iza i ispred zgrada. Pešaci moraju da se sklanjaju sa trotoara kako bi gospoda iz lokala mogla da priđju i stanu tik uz lokal. Sve je uništeno i puno smeća postali smo javni toalet. Ne znam više kome da se obratimo za postavljanje betonkih kugli ili stubova sve to ide sporo i samo te prebacuju sa jednog na drugi telefon. Bilo bi dobro da bar malo imamo zelenu površinu i da stanovnici ovog dela grada budu zaštićeni od bahatih vlasnika lokala.
  • gaga

    16.05.2013 13:54
    beč
    zamisli tamo negde daleko ima dovoljno parkirališta i predivnih zelenih površina, ima čak i pločnik za pešake...
  • zorann

    07.03.2013 09:11
    kultura
    sve ovo govori o samoj kulturi svih nas koji zivimo,ne samo u nasem gradu NSadu,nego li u celoj drzavi !Izgleda da je postalo tesko biti normalan i kulturan,cuvati sredinu u kojoj zivimo,a ponasamo se krajnje bahato i neodgovorno,kao da nije ovo nas grad ! Nadam se da ce se i periferne i rubne MZ urediti,jer imam utisak da se tamo da ljudi tamo vise cene javne povrsine,nego li po gradu,jer sami koliko toliko ciste ispred svojih kuca jer tamo ne dolaze ni Zelenilo,ni Cistoca !Ovi po gradu znaju da ce sve za njima pocistiti gore pomenute firme,tako da se ni ne trude previse sami ! Pogledajte samo na cega lici javna povrsina oko hale i bazena na Slanoj bari,gde se parkiraju tamo gde stignu,po travi pored puta iznose blato na pur itd. a sportisti iz cele Srbije i iz inostranstva posecuju i halu i bazen prilikom takmicenja ! Niko iz grada da povede racuna o tome bar da postave zastitne stubice da se ne parkiraju po travi,ili da im neko skrene paznju ! Samo se NADAM.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti