Obnovljen Veslački klub "Danubius"

Završena je rekonstrukcija Veslačkog kluba "Danubius 1885".
Završena je rekonstrukcija Veslačkog kluba "Danubius 1885".

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić rekao je da je "Danubius", posle "Begeja", najstariji veslački klub na prostoru bivše Jugoslavije, u kome je hiljade mladih ljudi, zahvaljujući veslanju, odraslo i stasalo u zdrave i snažne ličnosti.

"Investirali smo 80 miliona dinara u ovu zgradu zbog toga što ne želimo da naši mladi ljudi budu prepušteni ulici. Želimo da ih ovaj sport oplemeni i da idu onim stazama, kojima su išli njihovi prethodnici, nosioci olimpijskih medalja", rekao je Pajtić.

Obnova "Danubiusa" obuhvatila je izgradnju novog objekta od 1094 kvadratna metra, koji se sastoji od prizemlja, prvog sprata i galerije. U prizemlju novoizgrađenog objekta se nalazi hangar za smeštaj 50 čamaca i poslovni prostor, dok se na spratu nalaze teretana i prostor za trening.

  • 26.04.2013 14:45
    trikovi i lazi
    kako da deca radnika plate clanarinu za bilo koji sport ili klub? Ovo zlo drustvo treba narkomane inace bi sistem otvarao na svakom cosku sokolarske klubove, besplatne sale za vezbanje i slicno...ali onda nema brzih para od kojih zlojebi zive...kako god ovo je ipak dobra vest
  • LimanacNS

    26.04.2013 08:51
    Lepa vest
    Klub koji je jedan od simbola grada i koji je iznedrio mnogo šampiona je zaslužio da bude u reprezentativnom objektu. Samo napred i srećno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.