Grad će obezbediti novac za robotičare

Grad će obezbediti novac za đake Elektrotehničke škole "Mihajlo Pupin" koji su otputovali na takmičenje u Francusku, rekao je član Gradskog veća zadužen za obrazovanje Radomir Dabetić.

Grad će obezbediti novac za đake Elektrotehničke škole "Mihajlo Pupin" koji su otputovali na takmičenje u Francusku, rekao je član Gradskog veća zadužen za obrazovanje Radomir Dabetić.

On je naveo da je dopis prosleđen kasno, pa nije bilo vremena da se novac izdvoji na vreme.

"U budžetu grada je za svaki mesec, tačno po stavkama, upisano koliko se para izdvaja za neku školu. Kada se desi ovako neka vanredna situacija, Uprava za obrazovanje mora da traži novac od Uprave za finansije, kako bi se ta stavka uvrstila. Znači Grad će dati novac i to čim dobijemo fotokopije svih računa smeštaja, prevoza...", rekao je Dabetić za "Dnevnik".

Podsećamo, ekipa "Elektropionir" ETŠ "Mihajlo Pupin" na nedavno održanom nacionalnom takmičenju robotičara osvojila je drugo mesto i tako se plasirala na Evropsko prvenstvo, koje se održava od 9. do 12.maja u La Ferte Bernardu u Francuskoj. Oni su otputovali na to takmičenje, ali o trošku roditelja.

  • Boki

    10.05.2013 22:39
    BRAVO!
    Svaka cast mladim momcima, koji svojim trudom i radom teze da postignu nesto u zivotu. Sramota je ta sto se celnici grada vade na izgovor kasnio dopis, pa ovo takmicenje se odrzava svake godine!
  • lola

    10.05.2013 16:55
    Bravo deco!!!!
    Draga deco HVALA VAM što ste nam omogućili da čujemo tako lepe vesti. Treba svi da se ugledaju na vas. Poštovanje
  • joja

    10.05.2013 12:15
    Aaaa... zato Trkulja nije tražio od grada pare, bilo kasno da se uvrsti, pa ga pomogla Informatika!
    Sram vas bilo, šljamovi jedni, da nije otkriven ovaj blam sa Trkuljom, ova deca ne bi dobila ni jednu jedinu paru! Evo prilike da se javi Parović, koji bi, kao jedan od direktora EV, mogao da izdvoji kintu za decu iz "Pupina".
    A, da, zaboravih da deca ne sviraju u iste diple, ona se bave naukom...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti