Otvoren konzulat Belorusije u Novom Sadu

Počasni konzulat Republike Belorusije danas je svečano otvoren u Novom Sadu.

Počasni konzulat Republike Belorusije danas je svečano otvoren u Novom Sadu.

 

Tim povodom je zvanično uručeno patentno pismo i egzekvatura počasnom konzulu Republike Belorusije u Srbiji Dragoljubu Švonji.

"Veliko mi je zadovoljstvo što je u Novom Sadu otvoren konzulat Republike Belorusije. Novi Sad pridaje poseban značaj međunarodnoj saradnji, a ova institucija sigurno će biti još jedan kanal komunikacije sa beloruskim gradovima, što će doprineti uspostavljanju još čvršćih međusobnih veza. Grad Novi Sad ostvario je izuzetne odnose sa gradom Gomeljom, sa kojim smo u maju ove godine potpisali Sporazum o bratimljenju. Tim činom krunisali smo dosadašnju dobru saradnju naših gradova i osvežili istorijske veze naših naroda, a siguran sam da će Konzulat doprineti još boljoj saradnji dveju država, odnosno Novog Sada i beloruskih regija na svim poljima", rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i dodao da je međunarodna saradnja od izuzetnog značaja za razvoj i unapređivanje vitalnih sistema, jer pruža velike mogućnosti za razmenu dobre prakse.

Presecanjem  vrpce i otkrivanjem ploče, Konzulat u Novom Sadu je svečano otvorio ministar inostranih poslova Belorusije Vladimir Makej, a događaju su prisustvovali i Ambasador Belorusije Vladimir Čušev, šef odseka Sevrne Evrope Ministarstva spoljnih poslova Valerij Kurdjukov i brojni članovi tog ministarstva i ambasade Belorusije.

Delegacija se nakon toga uputila u obilazak linije za montažnu proizvodnju traktora "Belarus" koja dve godine posluje u Novom Sadu i koja kroz proizvodnju visokokvalitetne poljoprivredne mehanizacije predstavlja podstrek razvoju poljoprivrede u našoj zemlji.

  • NS

    07.07.2013 05:51
    Veza
    Kakve veza ima "konzul" sa Romskom partijom "Drina-Dinara...i ostali"?
  • Mili

    06.07.2013 13:54
    Od ovog može biti samo koristi,jače veze između dva naroda može rezultirati privlačenjem investcija
  • salajcanka

    06.07.2013 06:24
    valjda se pita narod
    a ko je pitao narod.......??????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti