Smanjuju broj zaposlenih u "Stanu"

U preduzeću "Stan" počela je sistematizacija radnih mesta, a kako se saznaje u toj firmi, zainteresovanih za otpremnine ima mnogo.

U preduzeću "Stan" počela je sistematizacija radnih mesta, a kako se saznaje u toj firmi, zainteresovanih za otpremnine ima mnogo.

Radnicima je ponuđeno 33.000 dinara po godini radnog staža, što znači da bi oni koji su deset godina radili u ovom javnog preduzeću kao obeštećenje dobili svega tri hiljade evra. Prema rečima člana gradskog veća zaduženog za finansije, Živka Makarića, grad će subvencionisati otpremnine u ovom preduzeću, pošto "Stan" nema dovoljno novca da isplati radnike.

Portparol ove firme, Mirko Jevtović, kaže za Dnevnik da je ova mera neophodna, jer se broj radnika samo od 2004. do 2008. povećao za čak 102%, što je finansijski neodrživo. Jevtović dodaje da novih poslova u “Stanu” nema, osim onih koji spadaju u redovno održavanje.

  • dragan

    16.05.2010 09:49
    malo sutra
    saD ĆE OVI ŠTO SU SAMO SEDELI DA UZMU PARE NIZAŠTA.SRAMOTA.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti