Vetar rušio drveće po Novom Sadu

Usled olujnog vetra koji je proteklog vikenda duvao u Novom Sadu, na više mesta u gradu srušilo se nekoliko stabala.
U ulici Nikole Tesle broj 10, na kuću koja je pod zaštitom države, pao je jablan visok skoro 20 metara. Kuća je delo čuvenog arhitekte Đorđa Tabakovića i ovo je drugi put u poslednje dve godine da ju je oštetilo drvo iz dvorišta Jodne banje koja se nalazi preko puta.

Prvi put, vlasnici zgrade nisu dobili nikakvu odštetu, a neizvesno je i šta će se ovoga puta desiti. Inspekcija je bila na licu mesta i napravljen je zapisnik, a ekipe Gradskog zelenila u najkraćem roku izašle su na teren i uklonile stablo.

Kuća je stara nešto više od 80 godina i nema betonsku ploču, već debele grede, koje su popucale pod teretom, ali su srećom zaustavile stablo na krovu da potpuno ne uništi gornju sobu.

Burno je bilo i u Balzakovoj 71 gde se srušio jedan javor, a u Limanskom parku, u Ulici Kaće Dejanović i u Reljkovićevoj u Petrovaradinu srušile su se topole.

Jedno stablo palo je i u ulici Braće Jovandić 15, a velika grana lipe u Preradovićevoj 101.

  • koja zastita

    16.05.2010 20:52
    koliko je samo sruseno objekata u nasem gradu koji su bili pod zastitom drzave, pa samo u ul, K.Marka bio je objekat koji je bio pod zastitom drzave, njegovi vlasnici nisu smeli ama bas nista da promene,ni krov-bio od slame,ni kapiju.. onda su vlasnici dobili stanove, naravno od investitora a investitor lepo srusio zasticenu kucu i nova zgrada nikla... a to sto je u N.Tesla objekat pod zastitom, sadasnji vlanik je profitirao jer ne mora odrzava objekat, a verujem da je u bliskoj vezi sa gradskom vlascu, jer i drugi objekti su pod zastitom koji se ruse ili se ne odrzavaju od strane grada...
  • Stari Grad

    16.05.2010 17:29
    Ne bih ja o ulici Nikole Tesle i zaštiti države.
    Porušena je svaka druga kuća i napravljena nova turbo-tehno-mislimonobrate-živim Kod Jodne banje brate...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti