Hladno vreme ne uključuje radijatore

Uprkos hladnim danima, Toplana neće uključivati grejanje jer je grejna sezona završena, izjavila je za Radio 021 portparolka ovog preduzeća, Jelena Vujin.

Uprkos hladnim danima, Toplana neće uključivati grejanje jer je grejna sezona završena, izjavila je za Radio 021 portparolka ovog preduzeća, Jelena Vujin.

"Grejna sezona ne može da traje duže od 3. maja. Istog dana kada je završena grejna sezona, započeo je remontni period tehničkog sistema novosadske toplane", dodala je Vujinova.

Ona objašnjava da to podrazumeva, pre svega, ispitivanje kućnih instalacija, zatim zatvaranje svih primarnih toplotnih podstanica za grejanje, kao i ispitivanje vrelovodne mreže. Vujinova dodaje da je ispitivanje mreže u završnoj fazi.

"Krajem maja i početkom juna počinju radovi na izgradnji poveznog voda između toplane "Sever" i glavne razvodne stanice, kao i rekonstrukcije havarisanih i dotrajalih delova vrelovodne mreže u Šekspirovoj, Fruškogorskoj, ulici Narodnog fronta, na Bulevaru Cara Lazara, u Radničkoj, ulici Vladike Ćirića i na Bulevaru Slobodana Jovanovića", rekla je ona.

Rekonstrukcija će biti izvršena i na gornjem razvodu vrelovodne mreže u Sremskim Karlovcima kada će biti priključeno oko 70 novih objekata na daljinski sistem toplane.

  • bns

    20.05.2010 09:42
    šatro gradonačelnik
    Gradonačelnik skuplja prosvetare na sastanak da se pokaže kao da se on aktivirao na slučajevima zaštite dece. To što prosveta nema veze sa njegovim nadležnostima, ne mari, ali važno je dobiti neki marketinški poen.
    Ali toplana i grejanje itekako ima veze sa njegovim nadležnostima, zašto se ne pozabavi time? Biće da je on samo šatro gradonačelnik.
    Omiljena poštapalica demokrata je "u Evropi je to" ovako ili onako. Pouzdano tvrdim da su u Cirihu i u junu, kad je potrebno radijatori topli.
  • caca

    18.05.2010 21:13
    ajd da nam bude jos gore
    Svi hoce neki napredak ,modernizaciju a kada dodje do realizacije i povlacenja konkretnih poteza onda odgovorni tvrde da ne mogu protiv propisa koji su doneti tamo neke godine npr. 1959 1970 ......
    zar nije bolje da toplana radi kada je temperatura od 5do 11 stepeninego da svi ukljucujemo neke elektricne uredjaje a pri tom se svi smrzavamo i deca u skolama i u vrticima i bolesni u bolnicama ..........pa mozda ce u novembru biti + 30 i onda ce nas zbog meseca novembra grejati.
  • temp

    18.05.2010 20:20
    x
    a da sneg padne pa sto bi oni ukljucivali grejanje kada na vreme salju racune. Sto se njih tice grejanja nema a napolju moze biti i -15. Uzas!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti