Jugoalat danas ponovo započeo proizvodnju

Nakon više od dve godine od uvođenja stečaja, nekadašnji novosadski gigant "Jugoalat", danas je ponovo pokrenuo proizvodnju.  

Nakon više od dve godine od uvođenja stečaja, nekadašnji novosadski gigant "Jugoalat", danas je ponovo pokrenuo proizvodnju.

Reorganizacijom preduzeća koju je krajem februara odobrio Privredni sud u Novom Sadu, na posao je vraćeno 50 radnika.

Većinski vlasnik Jugoalata Spasoje Jakovljević kaže da će uskoro pozvati i ostale radnike koji su bili u preduzeću pre stečaja, a da će biti zaposlena i nova radna snaga. Prema njegovim rečima, u narednim mesecima fabrika treba da uposli dve stotine radnika, da bi za dve godine broj radnika porastao na ukupno pet stotina.

"Za to postoje realne osnove jer nam se javljaju stari poslovni partneri koji u protekle dve i po godine nisu imali od koga, na ovdašnjem ali i širem tržištu, da kupe rezne i specijalne alate. Već sada imamo posla do kraja godine", rekao je Jakovljević za Dnevnik.

Jugoalat je osnovan 1935. godine, a proizvodnja u njemu je obustavljena 2. juna 2010. godine kada je uveden stečaj.

  • vukvic zoran

    30.01.2014 19:17
    kaq bivsi radnik u montzi pribora za masine nek je sve sa srecom
  • GILE

    25.11.2013 17:53
    Gde su zaostale plate?
  • Radio 021

    02.10.2013 11:21
    @mirko
    Poštovani,

    Molimo vas da pošaljete svoj kontakt na radio021@021.rs, ili na miodrag@021.rs, kako bismo mogli da ispitamo navode koje spominjete.

    Vaš 021.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti