Danas akcija "Ćuti i ne mešaj se" protiv zabrana u Novom Sadu

Protestna akcija "Ćuti i ne mešaj se!" održaće se danas povodom sve većeg broja različitih zabrana u Novom Sadu.
Protestna akcija "Ćuti i ne mešaj se!" održaće se danas, 19. oktobra, povodom sve većeg broja različitih zabrana u Novom Sadu.

Akciju organizuju nevladina organizacija "Kampus fest", Studentski kulturni centar Novi Sad, Vojvođanski građanski centar i Inicijativa mladih za ljudska prava.

Akcija će simbolično započeti na mestu zabranjenog festivala "Kampus fest", u kampusu Univerziteta, na Trgu Dositeja Obradovića, u 18.30h. Odatle će okupljeni građani uputiti ka klubu Fabrika, gde u 20h počinje otvorena debata na kojoj će uvodničari biti direktorka "Kampus fest", Sanja Kljajić, ispred (SKCNS), Vladimir Kozbašić, direktor Vojvođanskog građanskog centra (VCC), Željko Stanetić i direktorka Inicijative mladih za ljudska prava, Maja Mićić.

Nakon debate, organizovan je i protestni koncert na kom će nastupati bendovi "Neozbiljni pesimisti" i "Zbogom Brus Li".

Organizatori pozivaju sve studente, sve ljude koji u ovom gradu još uvek veruju u kulturu i sve one koji u "minornim" zabranama vide velike probleme da se pridruže u subotu i da zajedno pokažu da žele da se umešaju.

Novi Sad se već neko vreme suočava sa zabranama, pogotovo akcija koje organizuju mladi, koje su počele još 2012. godine kada je aktivistima Društvenog centra zabranjeno da prilaze napuštenoj kasarni "Arčibald Rajs" i pretvore je u javni prostor. Poslednjih meseci zbog zabrana preti zatvaranje novosadskom klubu Kulturna razmena, prošle nedelje zabranjen je studentski "Kampus fest", a poslednjih dana novosadski umetnici skidaju svoje izložbe iz galerija iz protesta protiv cenzure umetničkih dela.

  • SEKA

    23.10.2013 10:07
    @Jovo
    "Збогом Бруце Ле? Зар није оно њихов пјевач неки апаратчик из Бановине?"

    Jeste Jovo, 'leba bez motike.
    Umetnuo se 'umetnik' u Banovinu na nepostojece radno mesto pa se ima vremena i novaca za isfuravanje klinackih fantazija.
    Jedina umetnost koju on ispoljava je upravo u 'umetanju' tamo gde se za NISTA dobija SVASTA.
    Sve 'panker' do 'pankera'.

    A sto se tice onih 'pesimista' i njih predvodi partijski mudrac iz SNS, nekadasnji radkal koji bi sada radi licne promocije protestovao i protiv sve do nedavno omiljenog mu Seselja.
    Tako to ide. LICEMERI.

    I molim vas... nisam uopste zavidna (jer zaista nemam na cemu da im zavidim), samo navodim cinjenice koje eto mozda nisu svima poznate.
    To su nasi 'rokeri' i 'pankeri'.

    Fuj.
  • 21.10.2013 11:46
    @Vise Sado Nego Mazo - I pank je prodat odavno
    Ne znam odkad su umetnici u Banovini?
  • Vise sado nego mazo

    21.10.2013 10:08
    I pank je prodat odavno
    Lepa je fotelja u Banovini.Licemeri...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.