LSV i DS traže ostavku Barca

Novosadska policija podneće krivičnu prijavu za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja protiv direktora Slobodne carinske zone i odbornika u Skupštini grada Nenada Barca (34) zbog izazivanja sudara na Bulevaru Evrope u sredu uveče, potvrđeno je za 021 u policiji.
Novosadska policija podneće krivičnu prijavu za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja protiv direktora Slobodne carinske zone i odbornika u Skupštini grada Nenada Barca (34) zbog izazivanja sudara na Bulevaru Evrope u sredu uveče, potvrđeno je za 021 u policiji.

foto: Facebook

Barac je prethodno proveo 12 sati na trežnjenju u policiji, jer mu je izmereno 2,12 promila alkohola u krvi, a zatim je pušten na slobodu.

Prema informacijama iz istrage, on je izazvao sudar tako što je službenom "škodom superb" udario "reno 5" u istoj traci ispred sebe. Svedoci su naveli i da je udar bio toliko jak da je reno odbačen nekoliko desetina metara dalje.

Podsetimo, u udesu koji se desio u sredu oko ponoći, na uglu Bulevara Evrope i Hadži Ruvimove ulice, 23-godišnja Ivana Š. zadobila je prelom noge, dok je njen momak Radoš Z. lakše povređen. Oboje su prevezeni u Urgentni centar.

Nenad Barac je prošle godine imenovan za direktora Slobodne carinske zone, gde je došao sa pozicije pomoćnika direktora preduzeća "Održavanje i usluge". U Skupštinu grada izabran je kao odbornik Nove Srbije koja nastupa u okviru odborničke grupe Srpske napredne stranke.

SNS: Nikog ne štitimo

Funkcioner novosadskih naprednjaka Damir Zobenica izjavio je da nije upoznat sa tim da je Barac izazvao udes, ali da "SNS nikad neće štititi kriminalce i da su to već pokazali na nekoliko primera".

"SNS nikada neće štititi nikoga ko je učinio bilo kakvu nezakonitu radnju. U poslednjih godinu dana smo to dokazali na više primer, a poslednji primer je bio slučaj Dragana Tomića, poslanika SNS u Skupštini Srbije kome je posle navodnih mahinacija u Univerzal banci otkazan imunitet. Mi smo prvi koji smo želeli da se to istera do kraja. Takođe, da vas podsetim i na slučaj dva funkcionera SNS-a iz Niša za koje se utvrdilo da su učestvovali u nezakonitim radnjama, a koji su sankcionisani od stranke. Neće biti izuzetaka", naveo je Zobenica.

LSV i DS traže ostavku Barca

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine zahteva da Nenad Barac podnese ostavku zbog saobraćajne nesreće koju je izazvao pod dejstvom alkohola.

"Ako kojim slučajem to odbije da učini, zahtevamo od gradonačelnika da založi sav svoj autoritet da inicira njegovu smenu i tako zaštiti ugled grada. Ovo nije prvi put da se službena vozila koriste u privatne svrhe. I ne samo što se zloupotrebljavaju na taj način, već se i koriste bahato. Podsećamo da je i službeni automobil Lisja slupan oko Nove godine, da je službeni automobil Urbanizma dignut u vazduh, a da je službeni automobil JKP "Stan" nestao.

"Nedopustivo je da bilo koji direktor, odbornik i gradski funkcioner uopšte vozi pod dejstvom  alkohola, a kamoli da to čini vozeći automobil gradskog preduzeća. Takođe je nedopustivo i da zbog alkoholizma, bahatosti i kriminala gradskih funkcionera stradaju građani", stoji u saopštenju Lige.

I gradski odbor Demokratske stranke traži hitnu smenu Nenada Barca.

"Odbornik, koji je istovremeno i direktor Slobodne carinske zone, nezgodu je izazvao sa 2, 12 promila alkohola u krvi, vozeći službeni automobil. Na žalost, ni ova vest za Novosađane nije iznenađenje. Nakon podmetanja bombe pod automobil gradskog većnika, nakon optužbi gradonačelnika da pojedini predstavnici vladajuće koalicije više vremena provode u ugostiteljskim objektima, nego na svojim radnim mestima, ovakvi izgredi postali su uobičajen model ponašanja i jasna poruka građanima da su bahatost i kriminal prihvatljivi.
Da li će Nenad Barac odgovarati za učinjeno ili pak, kao Maja Gojković, biti aboliran od svake odgovornosti, ostaje da se vidi", stoji u saopštenju demokrata.

Komentari 109

  • Radica

    11.05.2014 20:35
    DA SE NE ZABORAVI...
    Njegov kum Sinisa je bio uspesniji...
  • beli listic

    10.03.2014 07:25
    krajisnik - realno
    Realno, a divljanje Amidze po gradu? tenkom,avionom,to nista?
  • Добро информисани

    09.03.2014 20:16
    Не љутите се на Лиманца
    Човек је изнео једну опште познату чињеницу. Ненад Барац јесте најбољи директор свих предузећа која су у надлежности Града.
    Питам, прво себе, затим Лиманца и све вас, какви ли су остали када је овај најбољи?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti