Seča drveća na Beogradskom keju

Radnici "Gradskog zelenila" ovih dana seku drveće na Beogradskom keju u okviru radova na rekonstrukciji keja.
Radnici "Gradskog zelenila" ovih dana seku drveće na Beogradskom keju u okviru radova na rekonstrukciji keja. Portparol "Gradskog zelenila", Ivan Nožinić, kaže za Radio 021 da je reč o rastinju koje se nalazi na trasi vodovodnih instalacija, ali da neće biti posečeno svo drveće.

On precizira da će od 162 biti sačuvano tri četvrtine stabala, što je postignuto izmenama prvobitnog projekta rekonstrukcije: "Što se stabala koja se uklanjaju tiče, radi se uglavnom o ženskim topolama, koje su ionako bile planirane za obaranje. Nakon radova JKP "Put" sledi hortikulturno uređenje keja. Projekat je gotov, čeka na usvajanje, nakon čega će biti predstavljen javnosti".

Nožinić kaže da će, ukoliko bude usvojen završeni projekat hortikulturnog uređenja, na keju uz nove sadnice drveća biti posađeno i ukrasno šiblje i cveće.

Bez obzira na eventualnu opravdanost seče stabala topole, Novosađani s kojima smo razgovarali uglavnom smatraju da gradske vlasti moraju da povedu više računa o nesrazmernom odnosu seče i sadnje zelenila, odnosno o povećanju zelenih površina. Dodajmo da u Novom Sadu zelene površine zauzimaju samo pet odsto površine grada, te da je to čak četiri puta manje u odnosu na evropske standarde. (D.S.)

  • Turin Turambar

    18.06.2010 06:15
    Previše kukate. Kad ste poslednji put posadili drvo? Evo, ja prošle godine. A u dvorištima na Novom Naselju smo drugar i ja posadili mini džunglu. Eno raste i pravi hladovinu.
    Kej je morao da se uradi. Biciklistička staza je morala da se napravi da ne biste kukali kako vas biciklisti gaze po keju. I ovce i novce ne možete imati.
  • Lane

    17.06.2010 20:37
    @ Anonimus
    Slazem se ja da se treba doterivati,samo kakvo je to doterivanje kad ce taj cuveni behaton posle pola godine da ispada i puca kao i svuda po novim bulevarima...
    Gde se jos u svetu sece zdravo odraslo drvece...
    Posadice oni novo,koje ce se sledece godine osusiti jer se ne zaliva,odrzava...
    Eto u tome je problem!
  • ude zima

    17.06.2010 13:06
    Sigurno cemo imati vrlo jaku zimu, po gradu se sece staro zdravo drvece, izgleda da nova vlast nikada nije u detinjstvu procitala ni jednu pesmicu dobrog nam cika Jove Zmaja"..gde god vis slobodno mesto ti drvo posadi, ono je blagorodni ce ce da te nagradi...."

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti