Na Tvrđavi počeo festival vina

Sinoć je počeo 7. Međunarodni Festival vina "Interfest" koji se po prvi put održava na terasi Petrovaradinske tvrđave.
Sinoć je počeo 7. Međunarodni Festival vina "Interfest" koji se po prvi put održava na terasi Petrovaradinske tvrđave.

Kako je najavljeno, posetiocima će se tokom ove trodnevne manifestacije predstaviti proizvođači iz 25 vinskih regiona, odnosno 100 vinarija iz devet zemalja sa preko 500 sorti vina. Kako ističu organizatori, najviše gostiju vinara dolazi iz Hrvatskog vinogorja, iz Dalmacije, Istre i Slavonije.

"Ove godine imaćemo nešto veći broj slovenačkih vinarija, iz Makedonije nam dolaze dve, četiri iz Mađarske, i po jedna iz Hercegovine i Rumunije. Takođe, imaćemo i vinarije iz skoro svih vinskih regiona Italije, a najavili su nam se i gosti iz Francuske", navodi direktorka Interfesta Nataša Budisavljević. Ona je dodala da će najbrojniji, svakako, biti domaći proizvođači vina, čak 40 njih.

Ponesite ili kupite čašu

Kapije Interfesta su otvorene svakog dana od 18 sati do ponoći, ulaz je besplatan, a ljubitelji vina moći će da ponesu svoje staklene čaše, ili da ih kupe na blagajnama po ceni od 150 dinara, uz vaučere za degustaciju, koji koštaju 50 dinara.

Za dobro raspoloženje tokom tri dana biće zadužen Aleksandar Dujin, nakon koga će nastupati bend "Daire" i neizostavni tamburaši.

Festival traje do subote u ponoć. (A. Vukovac/foto Dnevnik)

  • boco

    18.06.2010 21:03
    Lepo je
    Bas je lepo na festivalu vina.
    Dobra je muzika. Dujo je OK kao i uvek do sada.
    Dolazimo i u subotu.
  • s' one strane Dunava, Petrovar

    16.06.2010 12:51
    Zasto se ne bi odrzavale razne priredbe,koncerti,knjizevne veceri,razni umetnicki festivali povut ovog festivala vina itd. Jeste da je Tvrdjava u svoje vreme izgradjena u druge srhe a to ne znaci da danas treba da se nastavi sa njenom prvobitnom namenom,pogled na Novi Sad je predivan,a pogled na desnu stranu Dunava je izuzetno inpresivan.Tvrdjavu treba negovati i cuvti od kojekakvih vandala isto taako popuniti je sa raznim zabavnim sadrajem i to ne samo leti, nego preko cele godine kako bi bila sto vise posecena, razne suvernirnice, mini ateljei starih zanata.Nekada je na Tvrdjavi postojao mini zooloski vrt-sa leve i desne strane ulaze kapije, to starije generacije znaju, kao i mali luna park-bio je postavljen ispred danasnje Likovne akademije,gde su svi uzrasti imali mogucnost da se razonode
  • 16.06.2010 05:41
    Jel mora sve na Tvrđavu
    C c c još malo će i FK VOJVODINA igrati na Tvrđavi jer to je tako In... Fancy ... Cool ... Strava ... Extra ... Fine ... Super...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.