Najbolji učenici Zmaj Jovine gimnazije

Učenicima generacije iz Južnobačkog okruga, nagrade su danas uručili vojvođanski premijer Bojan Pajtić, ministar obrazovanja Žarko Obradović i predsednica Upravnog odbora "Politike" Sonja Liht.
Učenicima generacije iz Južnobačkog okruga, nagrade su danas uručili vojvođanski premijer Bojan Pajtić, ministar obrazovanja Žarko Obradović i predsednica Upravnog odbora "Politike" Sonja Liht.

Nagrade je dobilo ukupno 66 učenika, od kojih su 27 njih maturanti novosadskih srednjih škola i gimnazija. Najviše đaka generacije ove godine ima Gimnazija "Jovan Jovanović Zmaj", njih šestoro, a od srednjih stručnih škola najuspešnija je Tehnička škola "Mileva Marić Ajnštajn" sa četiri najbolja učenika u generaciji.

Nagradu za najboljeg đaka od Sonje Liht simbolično je dobio i Bojan Pajtić, koji je izjavio "da se vrlo često stiče utisak da u našem društvu neznanje i primitivizam viču, a da znanje i pristojnost šapuću, i da se vrlo često u našem društvu podstiče mit o tome kako je prihvatljivo, primereno i moguće obogatiti se na brzinu i kako nije neophodno uložiti veliko znanje, energiju u sebe i sopstveni napredak". On je dodao da "najuspešniji, najpametniji i najvredniji uvek nađu svoje mesto u društvu".

Ovu akciju pokrenula je novinsko izdavačka kuća "Politika" u saradnji sa Ministarstvom prosvete. Poklone u vidu kovanica sa likovima znamenitih ličnosti iz Srbije, kao što su Stefan Nemanja, Sveti Sava, Nikola Tesla, Nadežda Petrović, i knjiga sa njihovim biografijama, obezbedile su privatne kompanije.

  • sosa

    18.06.2010 10:41
    U moje vreme nisu tako nagrađivali...Izvolte svedođanstvo, fala i doviđenja...Al eto, napredujemo...lepo je kada mladom čoveku neko pokaže da se njegov trud isplati, barem radi dobijanja nagrade...a posle će već i sam da vidi kako to ide...
  • Bobi

    17.06.2010 14:07
    Sonja Liht?
    Kakve veze ima Sonja Liht sa obrazovanjem? Ja joj ne bih uzeo ni orah iz ruke, a kamoli nagradu kao najbolji učenik. Žao mi sirote dece.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.