Od sutra upis na fakultete

Prijavljivanjem kandidata, sutra počinje prvi konkursni rok za upis brucoša u školskoj 2010/11. godini, koji će trajati do 15. jula.

Prijavljivanjem kandidata, sutra počinje prvi konkursni rok za upis brucoša u školskoj 2010/11. godini, koji će trajati do 15. jula.

Predaja dokumentacije traje tri dana, do 25. juna, a polaganje prijemnih ispita je od 28. do 30. juna, u zavisnosti od fakulteta. Datume objavljivanja rang liste kandidata koji su položili prijemne i rokove za žalbu, objaviće svaka visokoškolska ustanova na oglasnoj tabli.

Drugi upisni konkursni rok, koji će trajati od 1. do 20. septembra, visokoškolske ustanove oglasiće 31. jula.

U Komisiji za akreditaciju i proveru kvaliteta preporučuju budućim brucošima da upisuju samo akreditovane fakultete i studijske programe i podsećaju da se na sajtu Komisije nalazi spisak ustanova koje su dobile dozvolu za rad.

Uz prijavu, na uvid se podnose originalna dokumenta. Predaju se fotokopije svedočanstava iz sva četiri razreda srednje škole, diplome o završenom maturskom ispitu, izvod iz matične knjige rođenih, dokaz o uplati nadoknade za polaganje prijemnog ispita, koja je različita od fakulteta do fakulteta, ali u proseku iznosi nekoliko hiljada dinara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.