Direktori javnih preduzeća digli sebi plate

Plate direktora pet javnih gradskih preduzeća veće su od ograničenja od 104 hiljade dinara, što su odbornici Skupštine grada izglasali još početkom prošle godine.  
Plate direktora pet javnih gradskih preduzeća veće su od ograničenja od 104 hiljade dinara, što su odbornici Skupštine grada izglasali još početkom prošle godine.

 

O mere štednje oglušili su se direktori "Urbanizma", "Tržnice", " Gradske čistoće", "Parking servisa" i Gradskog saobraćajnog preduzeća, piše "Blic". Plate su im veće od ograničenja i do 26 hiljada dinara, što u ovim preduzećima pravdaju minulim radom, toplim obrokom i regresima.

Najviše zarađuje direktor "Urbanizma" Aleksandar Jeftić - 130.865 dinara, direktor "Tržnice" 121.000, a direktori GSP-a, "Čistoće" i "Parking servisa" nešto više od 109.000 dinara.

Reagovanja na nepoštovanje odluke Skupštine grada iz Gradske kuće za sada nema. Prema nezvaničnim informacijama, biće provereno da li su preduzeća u proteklih šest meseci poštovala ovu odluku i ako se pokaže da je bilo propusta, iz Gradske kuće će reagovati i naložiti da se to ispravi.

  • gobo

    25.06.2010 07:24
    r
    nemoj tako..nisu svi zuti..
  • 23.06.2010 16:04
    :(
    dok vladajuca kamarila puni dzepove po gradu se postavljaju bombe, ljudi ubadaju nozevima, pucaju jedni u druge, narkomanija na svakom cosku... dosla su zadnja vremena, gospodo saberite se, ne mozete ziveti kao da vas nista od toga ne dotice, i vase porodice trebaju prosetati ulicama ovog nekada divnog grada. uradite nesto za ovaj grad. del arno band ima pesmu 'reci to svojoj deci, reci ako smes...', sta cete vi svom potomstvu ostaviti, deca ce vas se stideti.
  • Zivadinka

    23.06.2010 15:41
    Realno
    Ne kazem da je u redu,ali niko od tih navedenih direktora ima bar jednu vrlinu...Nije u sukobu interesa i ne prima platu jos na par mesta.U agenciji za borbu protiv korupcije,bilo"tresla se gora.rodio se mis"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti