Pavličić razmatra inicijativu biciklista

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić saopštio je da će razmotriti inicijativu za izmenu režima saobraćaja u centru grada kojom bi se omogućilo biciklistima da mogu da prolaze centrom u delu u kojem neće ugrožavati bezbednost dece i pešaka.

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić saopštio je da će razmotriti inicijativu za izmenu režima saobraćaja u centru grada kojom bi se omogućilo biciklistima da mogu da prolaze centrom u delu u kojem neće ugrožavati bezbednost dece i pešaka. On tvrdi da želi da Novi Sad učini što pristupačnijim za vožnju, kako kaže "najzdravijeg prevoznog sredstva" čijom masovnijom upotrebom bi se doprinelo smanjivanju zagađenja i saobraćajnih gužvi.

Podsetimo, grupa biciklista je najavila da će sutra u podne protestovati zbog akcije policije koja je prethodnih dana kažnjavala one koji su vozili bicikl kroz pešačku zonu.

Kazna za vožnju biciklom u pešačkoj zoni je 5.000 dinara.

  • MegaFly

    26.06.2010 13:51
    Naravno da postoje bajkeri koji voze gde mozda ne treba, kao sto postoji pesaci koji, kad sviras da se sklone sa staze, pokazu srednji prst.
    Niko ne zeli da se gura s decom kroz Dunavsku ulicu, ali koridor Njegoseva-Modena je sasvim prizemno ocekivanje.
    Danas na protestu su stajali panduri i prolazili su klinci na skuterima i ni jednog nisu zaustavili. Cak ni posle protesta.
    A i jedna pandurka je potpisala peticiju.
    Toliko.
  • VanGogh

    26.06.2010 01:01
    @biciklista
    Evo lično ja sam vozio bicikl po glavnom trgu Amsterdama gde se nalazi kraljevska palata i onaj veliki kameni spomenik. Ne samo ja nego, stotine drugih Holandeza koji su tuda šibali sa posla kući. Posle sam se odvezao dvesta metara dalje u kvart "crvenih fenjera" i malo razgledao izloge. Nisam ništa pazario tamo, roba je bila uglavnom razgažena ili sumnjivog porekla. Nakon toga sam skoknuo u prvi coffee shop, gde nisam pio kafu, ali usprkos tome atmosfera je bila opuštajuća. ;)Ako ne veruješ mogu da ti pošaljem fotografije samo ne mogu iz "red light distict" jer mi je jedan veeeliki crnac uljudno objasnio da je zabranjeno fotografisanje izloga.
  • Minhen

    25.06.2010 23:05
    M
    Eno napisao sam vam na drugoj vesti kako je u Mihenu za sve vas koji se prepucavate kako je u drugim gradovima Evrope. Ja u Minhenu, za razliku od vas, zivim. Ovde postoje pesacke ulice u kojima ni bicikli nisu dozvoljeni, a biciklisticki saobracaj je jednosmeran, sa svake strane ulice u drugom smeru, poput automobilskog. Kaznjava se samo tako...
    Ali ovo neopravdava naprasno naplacivanje kazni u NS bez upozorenja, najave da se od sada to vise nece tolerisati posle toliko godina... tako da vas shvatam sto se toga tice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.