Novo naselje će i dalje čekati na policijsku stanicu

Dok Ministarstvo unutrašnjih poslova ne donese novu sistematizaciju novosadske policije, stanovnici Novog naselja ne mogu očekivati da će dobiti stanicu iako je Novi Sad dobio 300 novih policajaca, saznaje nezvanično 021.rs.
Dok Ministarstvo unutrašnjih poslova ne donese novu sistematizaciju novosadske policije, stanovnici Novog naselja ne mogu očekivati da će dobiti stanicu iako je Novi Sad dobio 300 novih policajaca, saznaje nezvanično 021.rs.

Prema informacijama do kojih smo došli, trenutno je potpuno nepoznato kada će to biti urađeno jer, iako se od ranije zna koliko bi policajaca radilo u stanici, problem je što u vrhu MUP-a sistematizaciju možda neće ni doneti dok se ne obave izmene zakona o policiji.

Pokušaj 021.rs da dobije zvaničnu informaciju kada će se otvoriti stanica policije, jer je dolaskom više od 300 policajaca ispunjen poslednji uslov za to, naišao je na zid ćutanja u državnim ustanovama.

U Gradskoj kući su nam samo naveli da ne mogu ništa da kažu o tome i da to zavisi od MUP-a, a da je Novi Sad uradio sve što može da pomogne da se otvori stanica. Takođe, u novosadskoj policiji o ovoj temi ne mogu da govore jer je otvaranje stanice u nadležnosti ministarstva.

Iz Biroa za saradnju sa medijima MUP-a ni posle dve nedelje 021 nije dobio nikakvu informaciju i jedino nam je nekoliko puta rečeno da se "radi na našem pitanju".

Podsetimo da je policijska stanica na Novom naselju otvorena januara 2012. godine i da se tada u zgradu na Satelitskoj pijaci uselilo odeljenje pogranične policije i otvoren je šalter za izdavanje dokumenata. Tadašnji ministar policije i premijer Ivica Dačić tada je najavio da će do kraja 2012. početi da radi stanica sa oko 80 policajaca, ali od toga ništa nije bilo.

U protekle dve godine kao razlog za neotvaranje stanice uglavnom se navodilo to što nema dovoljno policajaca koji bi u njoj radili i da se čeka obuka novih policajaca. (Žarko Bogosavljević - zarko@021.rs)

  • Huncut

    26.08.2014 10:42
    Mislim da necu skrenuti sa teme ako kazem da sam skoro bio u policijskoj stanici u Rumenackoj...podne plocice pokidane, ispucale izdignute, namestaj onaj od pre 40 godina isaran, prozori i vrata neofarbani, pod neobrisan bar 2 meseca...
    Jako zalosno, tuga tugina...
  • Kvazimodo

    26.08.2014 07:19
    Bole njih...
    Nije uopste bitna stanica, ni gde je, ako ce tih novih 300 Spartanaca da radi posao njima stanica netreba. Njima trebaju udobne cipele i malo veca ovlascenja. Mozda svi treba malo da obratimo paznju, otvormo oci i da se aktiviramo. Spartanci da manje sede u Respectu, mi cesce da ih zovemo da reaguju jer sljam treba izbaciti iz kraja koji je prepum male dece i skolaraca koji treba da postanu dobri ljudi a ne narkomani i lopovi. Reagujte na vreme posle moze biti kasno.
  • prole

    26.08.2014 07:11
    @Mother Of Dragons
    Gospodjo vi ste pre Mother of Chicken .Kazete ne smeta vam sto je policajac korumpiran.Onda imate moralnih i etickih problema.Rizikuju zivot svaki dan.I rudari rizikuju svoj zivot mnogo vise .Po vasem komentaru moguce je da ste majka policajca.Sami su birali svoj poziv i znali su u sta se upustaju(ako su znali).Previse su i placeni za ono sto rade.Vise ne radnih dana imaju nego radnih(Bolovanja, godisnji odmori...).Da spomenemo obezbedjenja po diskotekama.Da li je i to u opisu njihovog posla?da li vam smeta ako policajac stiti lokalnog dilera koji prodaje drogu deci?Idite malo u voz Novi Sad -Beograd.Mnogo toga cete se nagledati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti