FOTO: Stotinak Novosađana na protestu protiv parkinga kod Spensa

Stotinak Novosađana okupilo se danas oko 18 časova na protestu "Park, ne parking" zbog izgradnje parkinga kod Spensa.
Stotinak Novosađana okupilo se danas oko 18 časova na protestu "Park, ne parking" zbog izgradnje parkinga kod Spensa.

Roditelji su došli sa decom, a pojedini sugrađani su poveli i svoje kućne ljubimce. Deca su simbolično zasadila cveće u zemlju na površini gde se gradi parking, crtala su kredama po betonu i igrala se.

Takođe, organizovan je performans, okupljene su zabavljale devojke sa poi poi-em, muzika je puštana sa ozvučenja, a za kasnije je planirana projekcija filma na video bimu koji su postavili organizatori.

Ovaj protest organizovalo je oko 20 udruženja koja su ranije uložila protest zbog izgradnje ovog parkinga koji će skoro celokupnu zelenu površinu pored pomoćnog fudbalskog terena pretvoriti u parkiralište.

Oni su saopštili da se parking gradi mimo postojećih urbanističkih planova, dok su gradske službe saopštile da je u pitanju privremeni parking i da je sve u skladu sa zakonom i urbanističkim aktima.

Pokrenuto je potpisivanje peticije u kojoj se navodi da su Novom Sadu potrebne zelene površine, a ne dodatna motivacija za kupovinu automobila čiji je broj u poslednjih 10 godina porastao za gotovo 30.000 i koji više nemaju gde da se smeste, koji zagađuju vazduh, prave buku, gužve, okupiraju javne površine i stvaraju dodatni rizik u saobraćaju.

  • Bulevarac

    31.08.2014 15:26
    @Podbarac original
    Gari pa o čemu ti pričaš šta se gicaš? Kada pričaš o tim livadama i zelenilu bajnom o kome znaš sve i svašta, zapitaj se šta si TI učinio da se to ne promeni ili da se promeni na bolje! Šta si KONKRETNO uradio za tu Podbaru i taj Novi Sad matori, ti i tvoja "name" ekipa? Ne moraš da mi odgovoriš na to, pitanje je retoričko jer je rezultat očigledan, samo ću reći HVALA LEPO SADA JE RED NA NAS, "no name generaciju", ti i tvoja generacija ste svoje kapacitete pokazali, a mi ćemo svoje ime tek da izgradimo i rezulate da napravimo, sa vama ili bez vas! Kad ljudima koji imaju oko 30 godina i organizacijama koje su tu u proseku nekoliko godina u najboljoj varijanti prigovaraš da su imali 20 godina da reaguju, prosto ne znam šta da kažem a da to ne potceni tvoj intelektualni kapacitet. Verovatno smo mi krivi što nismo reagovali i na raspad SFRJ! I o da, u Novom Sadu sam rođen, živim ovde preko 30 godina i govoriću kako ja hoću, jer mi se može.
  • Podbarac Original

    28.08.2014 07:11
    Odgovor za Tanju
    Ne znam da li si sada stasala ili nisi ali sto se tice onog VANI vec sam rakao,nije svako ko je dosao u Novi Sad NOVOSADJAN i tako se ponasa,mnogi bi to zeleli,ne stidi se svog porekla ali nemoj da lazes.Sto se tice protesta vec sam ti reko:svega par stotine ljudi,udruzenja za koja nisam cuo i realno nemaju snagu da to promene.Bio je parking vec izlozen na javnoj raspravi i mogli ste svi da date primedbe kao gradjani,radovi su vec poceli,sredstva odobrena i vi sada skrecete paznju na zelene povrsine,kao to se do sada nije znalo.Zato ste mi i smesni,imali ste opuno prilika za ovih 20 godina da reagujete od kada traaje unistavanje Novog Sada pa niste.Ista takva povrsina je bila na potezu danasnje zgrade NIS-a i Merkatora pa niko ni zucnuo nije,da ti ne pricam u ulucima u blizini centra,tzv.Nova Detelinara,deo Salajke,Podbara,Rotkvarija....sve je pretvoreno u beton i to jos bez parkinga.Ako uspete da ozelenite bar 100 kvadrata neke povrsine licno cu ti doneto 50 sadnica drveta koje god zelis.Pozdrav sa Podbare
  • Tanja

    27.08.2014 16:39
    Ja sam iz Kanjize, ali i ja nekad kazem "vani" :)Da, ne kazem, omakne mi se ;) Nekad mi bude lepse tako da kazem. Krace... itd...
    Sta znaci "dosad ste cutali, a sad" - na koga se to odnosi? Kome taj komentar koristi? Pitam Original Podbarca :)Mozda smo tek sad stasali u ljude (neki od nas)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti