Galenska laboratorija u Veterniku gotova sredinom 2015.

Galenska laboratorija u Veterniku trebalo bi da počne sa radom sredinom sledeće godine.

Galenska laboratorija u Veterniku trebalo bi da počne sa radom sredinom sledeće godine.

Šefica Galenske laboratorije Maja Kvrgić istakla je da je ovo veoma važan projekat kojim će se steći uslovi za izradu i proizvodnju galenskih lekova, u skadu sa važećom farmakopejom i dobrom farmaceutskom praksom, a pre svega za potrebe Novosađana.

"Značaj ove investicije ogleda se i u tome što na osnovu procene stručne javnosti, na tržištu postoji deficitarnost galenskih lekova, a otvaranjem Galenske laboratorije Apoteka će biti u mogućnosti da galenskim preparatima snabdeva ne samo svoje 34 organizacione jedinice na teritoriji Grada, već i Dom zdravlja, Klinički centar Vojvodine, Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine i druge institucije", naglasila je Kvrgić.

Iz budžeta Grada je do sada izdvojeno oko 20 miliona dinara, tako da je adaptacija prostora okončana kroz četiri faze izgradnje. Za 2015. godinu planira se nabavka laboratorijskog nameštaja, procesne opreme i mernih instrumenata u iznosu od oko 20 miliona dinara.

  • tetka_vesna

    26.12.2014 20:43
    Dobar potez
    Dobra vest za sve novosadjane. Zdravlje pre svega... Podrzavam

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti