FOTO: Njegoševa bista osvanula u Univerzitetskom gradu

Bista pisca, vladike i crnogorskog vladara Petra II Petrovića Njegoša pre nekoliko dana je postavljena u Univerzitetskom gradu.

Bista pisca, vladike i crnogorskog vladara Petra II Petrovića Njegoša pre nekoliko dana je postavljena u Univerzitetskom gradu.

Bista na postolju nalazi se između Fakulteta tehničkih nauka i zgrade URBIS-a, gde se tokom godine okupljaju preprodavci knjiga.

Njegoševu bistu je Gradu Novom Sadu oktobra 2013. godine poklonio Vladimir T. Jokanović, u sklopu obeležavanja 200 godina od rođenja Petra Petrovića Njegoša.

Zbog čega se čekalo više od godinu dana da se bista postavi nije poznato, iako je odluku o tome Komisija Skupštine grada donela još tada. Nije poznato ni zašto o postavljanju spomenika Grad nije obavestio javnost.

  • 21.01.2015 07:48
    autor biste je zubar
    Sramota da pored tolikih umetnika, skulpturu u NS radi zubar u penziji i totalni amater, a postavlja bez dozvola ( "legalizovaće u hodu")a grad da mu još pare da naknadno. Dela koja nemaju ni proporcije ljudskog tela, a o sličnosti i umetničkim vrednostima da ne govorim!!!
    Da se prisetimo da su nekad najbolji umetnici iz zemlje angažovani za skulpture, zamislite da je skulpturu Miletića u centru umesto Meštrovića uradio priučeni zubar !!!
  • danilo

    18.01.2015 13:30
    ponos

    eto i nama gey ikone u NS jeste da je manjina,..al,.al,..
  • Posmatrač

    17.01.2015 17:07
    Ako se uzme u obzir...
    ... da je v.d. rektora novosadskog univerziteta, autor knjige "Gorštaci i Vojvodina" nije čudno što je ovaj spomenik postavljen baš ovde...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Četvrti Festival l(j)udila u Novom Sadu

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici "MentalHub" organizuje četvrti po redu Festival L(j)udila povodom Svetskog dana shizofrenije, od 24. do 26. maja.