Monodrama "Lilika" u četvrtak u CK13

Monodrama "Lilika" – pozorišna slika iz života biće izvedena u četvrtak, 4. februara u Omladinskom centru CK13.

Milica Sandić Lilika je devojčica u pubertetskim godinama koja se suočava sa odrastanjem u teškim uslovima porodičnog siromaštva, nasilja i zanemarenosti. Otac koji je nikada nije potražio, nerazumevanje od majke i očuha... sve to više nije važno zato što "Lilika sutra ide u Dom i Lilike više neće biti".

Radnja se dešava u čika Andrinoj šupi za drva u kojoj Lilika provodi vreme kada niko nije tu, stvarajući savršen, magičan svet za sebe u kome je bezbedna. Veče uoči njenog odlaska u Dom, Lilika deli svoju istinu, intimno, smelo i iskreno. Priča priču punu suza i smejanja, neznajući da je podelila sudbinu sa hiljadama drugih devojčica na svetu.

Ovo je priča napisana 1965. godine u čije ime može da se govori i danas, priča kojoj često okrećemo leđa, ni ne znajući koliko nam je bliska. Ovo je priča o zaboravljenoj maloj i velikoj deci, o ispuštenim snovima ili onima o kojima i dalje verno sanjamo, o velikim i malim borbama koje vodimo, izgubljeni između fantazije i stvarnosti.

Lilika govori o ljudskoj dobroti, da li ona sama može da bude nosilac promena ili joj je potrebna pomoć?

Igra: Maja Nikolić
Režija: Sonja Petrović
Muzika: Daniel Aleksandar – Halo cinacija/Unfoundsound Records
Tehnička podrška: Aleksandar Rajić
Plakat: Srđan Đurić

Predstava će početi u 20 časova, a cena ulaznice je 200 dinara.

Autor: 021

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič