Radionica za decu "Prvi put u Parizu" u subotu u GMS

Kreativna radionica za decu "Prvi put u Parizu" održaće se u subotu, 2. aprila u Galeriji Matice srpske.

Radionica je deo ciklusa u okviru izložbe "Jedna francuska epizoda Save Šumanovića" posvećen je slikaru Savi Šumanoviću, njegovim putovanjima u Pariz i zanimljivim avanturama koje je tamo doživeo. Kroz nekoliko epizoda iz Savinog života, deca će saznati ko je bio ovaj slikar, kako je provodio vreme u Parizu i istovremeno upoznati francusku kulturu i umetnost prve polovine XX veka. U kreativnom delu radionica mališani će prikazati po jednu epizodu iz života slikara i na kraju dobiti svoju malu slikovnicu o Savi Šumanoviću.

Druga epizoda govori o Savinom prvom susretu sa velikom evropskom prestonicom ‒ Parizom. Mališani će kroz igru saznati šta je sve lepo i značajno Sava mogao videti i doživeti u ovom gradu umetnosti. Deca će pričati o svojim doživljajima prilikom susreta sa novim i nepoznatim mestima i o emocijima koja ona bude u njima. Savin doživljaj i utisak Pariza deca će dočarati u drugoj epizodi slikovnice.

Radionica će početi 11 časova.

Autor: 021

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič