Promocija knjige "Siriza u lavirintu" 3. maja

Promocija knjige "Siriza u lavirintu" održaće se 3. maja u CK13, a na promociji će govoriti prevodilac ovog izdanja, sociolog Matija Medenica.
"Siriza u lavirintu" je jedinstveni prikaz društvene i političke dinamike koja je početkom 2015. godine u Grčkoj dovela do formiranja prve vlade radikalne levice u Evropi još od Drugog svetskog rata. 
 
Pisana tokom prvih šest meseci Sirizine vlade, u razdoblju između pobede i kapitulacije zahtevima Trojke, ova knjiga otvara brojna pitanja i prenosi dragocena iskustva, pred kojima će se, pre ili kasnije, naći svi oni koji veruju u mogućnost boljeg sveta. 
 
Pisac knjige Kevin Ovenden objašnjava na koji je način razvoj društvenih pokreta kroz sukob sa starim poretkom menjao sliku grčkog društva kojim su, u službi evropskog i grčkog krupnog kapitala i paradržavnih struktura, decenijama dominirale partije levog i desnog centra. 
 
Izbijanjem svetske ekonomske krize te snage su narod Grčke dovele na rub humanitarne katastrofe. "Siriza u lavirintu" je dragocena priča koja inspiriše, ne samo na promišljanje, već i na organizovanje. Obavezno štivo za sve one koji ne žele samo da misle o svetu, već i da ga promene.
 
Kevin Ovenden je progresivni novinar, pisac i aktivista iz Britanije koji već dvadeset pet godina izbliza prati grčku političku scenu i društvene pokrete. Kao jedan od vodećih aktivista u pokretu solidarnosti s borbom palestinskog naroda organizovao je pet humanitarnih konvoja koji su uspeli da probiju opsadu Gaze. 
 
Bio je deo posade humanitarnog broda Mavi Marmara na koji su izraelski komandosi u maju 2010. godine izvršili desant i ubili desetoro ljudi.
 
Promocija počinje u 20 časova narednog utorka.
 
Autor: 021.rs

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".