Izložba "Od privatnog ka javnom" u Galeriji Matice srpske

Galerija Matice srpske i Kompanija "Tarkett" pripremaju izložbu "Od privatnog ka javnom" - Umetnička kolekcija kompanije "Tarkett", koja će biti otvorena u Galeriji Matice srpske od 13. maja do 13. juna.

Kako je za 021. potvrdila upravnica Galerije Matice srpske Tijana Palkovljević Bugarski, izložba će sadržati mnoštvo umetničkih dela poznatih domaćih umetnika.

"Izložba obuhvata 85 umetničkih predmeta 20. veka. Na ovoj izložbi, koja će trajati mesec dana, publika će moći da vidi skriveni svet kompanije "Tarkett" i dela koja su oni godinama brižljivo sakupljali. To su pretežno slike, skulpture i ikone međunarodno priznatih umetnika poput Petra Lubarde, Nadežde Petrović, Riste Stijovića, Mila Milunovića, Jovana Bjelića, Mihajla Vukotića, Lazara Vujaklije, Zore Petrović i Petra Omčikusa", rekla je Palkovljević Bugarski.

Ona je istakla da je ova izložba rezultat decenijske saradnje kompanije "Tarkett" i Galerije Matice srpske, koja je sve vreme vodila brigu o umetninama. 

Takođe, svakog petka u 18 časova posetioci će moći da čuju zanimljiva predavanja o umetnicima i njihovim delima izloženim u okviru izložbe "Od privatnog ka javnom".

Ova izložba je inače sastavni deo manifestacije "Muzeji Srbije, 10 dana od 10 do 10", koja će se održati od 12. do 22. maja. U tom periodu galerija će biti tada otvorena od 10 ujutru do 10 uveče, a nakon toga radiće po uobičajenom radnom vremenu. Ulaz je besplatan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič