Premijera predstave "Razvojni put Bore Šnajdera" 17. maja u SNP-u

Dramska predstava Aleksandra Popovića "Razvojni put Bore Šnajdera" u režiji Predraga Štrpca, biće premijerno izvedena u utorak, 17. maja u Srpskom narodnom pozorištu.

"Drama Razvojni put Bore Šnajdera, scenska karakteristika u četiri stavke, i danas pleni misterioznošću i dvosmislenošću svoje sjajne i nadmoćne 'jasnoće'. U osnovnoj dimenziji, vreme, taj najbolji sudija u teatru i životu, pokazalo je da ironična i satirična saga o Bori Šnajderu, od 'tragikomedije jezika', neumitno postaje grandiozni 'ginjol' jednog mentaliteta." (S. Jovanov, dramaturg)

Delo je  proglašeno polovinom devedesetih godina za najbolju srpsku dramu druge polovine dvadesetog veka. Popović je dobitnik Vanredne Sterijine nagrade za eksperimentalni rad iz oblasti komedije i nosilac je Sterijine nagrade na 12. Sterijinom pozorju 1967. godine za komad Razvojni put Bore Šnajdera (izvodio Atelje 212, Beograd).

U ulozi Bore Šnajdera nastupiće prvak Drame SNP-a Radoje Čupić, a uz njega su i Strahinja Bojović, Miroslav Fabri, Stefan Juanin, Igor Pavlović, Dušan Vukašinović, Aleksandra Pleskonjić, Tijana Maksimović, Marija Medenica i Tijana Marković.

Dramaturg je Svetislav Jovanov, scenografija je poverena Vesni Popović, kostimi Dragici Laušević, kompozitor je Aleksandar Bahun, scenski pokret Andreja Kulešević.

Predstava će u utorak početi u 19:30 časova, a ostala izvođenja su u sredu, 18. i ponedeljak, 23. maja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič