Igranka "Uživanje u plesu" u četvrtak u MSUV-u

Igranka "Uživanje u plesu" održaće se u četvrtak, 19. maja, u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.

Domaćice: Jelena Alempijević, Frosina Dimovska, Nataša Vranešević, Mia Inić, Željka Jakovljević, Ina Madžar, Jovana Rakić, Sara Tošić

Igranka je rezultat rada "Pokretnice" – edukativno istraživačkog projekta čiji cilj je stvaranje prostora za razvijanje praksi samoorganizacije i samoobrazovanja u savremenom plesu. U ovoj fazi rada projekat se bavio pitanjima učešća publike, gledateljstva i kolektivnog autorstva, kroz kreiranje otvorenog izvedbenog formata, koji pokušava da ponudi novi pristup stvaranju, gledanju i tumačenju savremenog plesa.

Igranku organizuje Praktikabl – platforma za savremenu umetnost i kulturu, u saradnji sa Muzejom savremene umetnosti Vojvodine. Organizacija Praktikabl je nevladino udruženje osnovano radi ostvarivanja ciljeva u različitim oblastima savremenog umetničkog stvaralaštva i kulture: izvođačkim i vizuelnim umetnostima, muzici, književnosti, filmu i videu, stripu, arhitekturi i primenjenim umetnostima.

Ciljevi Praktikabla su razvoj, afirmisanje i promocija savremene umetnosti i kulture; stvaranje prostora za interdisciplinarnu saradnju u oblasti savremene umetnosti i kulture; stvaranje prostora za povezivanje i zajednički rad samostalnih umetnika/nezavisnih kulturnih aktera; razvoj inkluzivnog edukativnog i stvaralačkog rada sa decom, mladima i odraslima bez obzira na njihovo fizičko, mentalno i senzorno stanje; podsticanje rada sa decom i mladima u postojećim institucijama kulture, umetnosti i obrazovanja; promocija ljudskih prava, antidiskriminacije i principa demokratskog društva; podsticanje aktivnog učestvovanja građana u razvoju civilnog društva kroz različite oblike stvaralaštva, umetničkog izražavanja, društvenog i kulturnog aktivizma; stvaranje kritičkog odnosa prema aktuelnom društvenom, kulturnom i umetničkom domaćem i međunarodnom kontekstu; profesionalizacija rada u oblasti savremene umetnosti i kulture i podrška decentralizaciji kulture u Republici Srbiji.

Ples će početi u 21 čas. Učešće je ograničeno. Prijavljivanje je preko e-mail adrese: praktikabl.org@gmail.com

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič