Sarajevska grupa "Divanhana" svira u Novom Sadu

U okviru festivala "Poezika", sarajevski bend "Divanhana" održaće besplatan koncert u nedelju, 5. juna u Kulturnom centru.

Koncert je u sklopu njihove evrospke turneje, a u Srbiji će pored Novog Sada svirati još i u Grockoj i u Nišu. U sklopu turneje promovišu svoj novi, treći po redu album "Zukva".

Bend "Divanhana" izvodi tradicionalnu muziku u novim aranžmanima koji su nastali uz uticaj jazz, pop i klasične muzike 20. veka. Namera benda je negovanje i prezentovanje, ne samo urbane tradicionalne muzike Bosne i Hercegovine, već i tradicionalne muzike zemalja Balkana, sa posebnim i pažlijivim osvrtom na sevdalinku.

Bend je početkom 2009. godine, osnovala grupa mladih studenata na Muzičkoj Akademiji u Sarajevu. Većina aranžmana i ideja rodila se upravo na turnejama; iza scene, na točkovima, u iskrenom i prisnom odnosu sa publikom.

Članovi benda su Naida Čatić (vocal), Neven Tunjić (klavir), Nedžad Mušović (harmonika), Azur Imamović (bas gitara), Rifet Čamdžić (bubanj) i Irfan Tahirović (udaraljke).

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič