Balet za decu "Ko je najmoćniji na svetu?" 4. i 8. juna u SNP-u

Balet za decu "Ko je najmoćniji na svetu?" biće izveden u subotu, 4. juna i sredu, 8. juna na sceni "Jovan Đorđević" Srpskog narodnog pozorišta.

Balet za decu retka je pojava u pozorištima sa baletskim ansamblima te postavljanje jednog takvog na scenu Srpskog narodnog pozorišta, pravi je repertoarski potez.

Koreograf je gost iz Nemačke Vladimir Semjonovič Feđanin, umetnik svetskog glasa i reputacije. Scenografiju potpisuje Saša Senković, kostime je dizajnirala Senka Ranosavljević, a asistenti koreografa su Oksana Storožuk i Radmila Nestorović. Predstava se izvodi na muziku češkog komozitora Bohuslava Martinua.

Predstava je nagrađena godišnjom pohvalom SNP-a, 2016.

Učestvuju baletski solisti: Samjuel Bišop kao Princ miš (4. i 8. juna), Teona Radanović (4. juna) i Katarina Kljajić (8. juna) kao Princeza mišica, Milena Krkotić (4. juna) i Olga Avramović (8. juna) kao Petao, David Gruoso (4. juna) i Liviju Har (8. juna) kao Sunce. Igraju i Bojan Radnov (Oblak), Milan Ivan (Vetar), Jelena Marković (Mama mišica), Gleb Sumanov (Tata miš), Đulio Milite i Igor Tauber (Blizanci miševi), baletski ansambl SNP-a (kao Gospođe mišice), učenice Osnovne baletske škole iz Novog Sada i deca (kao Deca i bebe mišići).

Ljubav je osnova libreta koji ima jednostavnu priču o mišijoj kraljevskoj porodici koja ima odraslu ćerku za udaju. Ona je zaljubljena u mladog Princa, ali roditelji misle da on nije dostojan zet. Pojavljuju se prosci: prvo moćno i nadmeno Sunce, zatim Oblak koji donosi kišu, a kišu pojača Vetar. Njemu se suprotstavlja Zid koga Princ uspešno ruši uz pomoć prijatelja, a roditelji odlučuju da Princezu daju njemu! Ljubav pobeđuje...

Oba dana program će početi u 18 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič