Master izložba Mirjane Stefanović od ponedeljka na Akademiji umetnosti

Master izložba Mirjane Stefanović biće otvorena u ponedeljak, 6. juna u Multimedijalnom centru Akademije umetnosti, Đure Jakšića 7.

Izložbu će otvoriti redovni profesor Rančić Vlado.

Otvaranje izložbe je u 18 časova.

Autorka o svom radu:

"Vizuelno mišljenje kao bitno svojstvo moje ličnosti prožima se kroz izraz bojenih i oblikovanih odnosa. Čiste forme ne moraju da budu slikovite, jasne, vidljive ali odnosi fenomena boje imaju najčešću i najjasniju primenu u percepciji prepoznavanja. Ta pažnja prema unutrašnjem biću za mene ima najveći udeo za kreativan rad. Zadajem sebi "trajni zadatak" u cilju kontrole i oslobađanja od strahova, nesigurnosti, odbojnosti, samopouzdanja. Slutnje, nesigurnosti, osetljivost kao uskomešane emocije uspevam da smirim kroz kontrasne bojene odnose toplog-hladnog. Dugotrajan strah iracionalne urođene konfliktne situacije sprovodim u pozitivne emocije. Kroz varijacije i istraživanje materijala i formata dolazim do samopercepcija. Tako kako se danas osećam i koliko se posvećujem likovnom izražavanju zavisi od samopotvrđivanja kroz rad i obrnuto. Preispitivanje sebe kao činioca u delovanju kroz društvo ima nagone ka psihološkim izrazima kroz boju. Kritika ahromatskog i ujednačenog kao i ostalih meni ustaljenih elemenata počiva u samom mom potpuno drugačijem pristupu.

I, napokon smisao pronalazim u intezitetu svojih raspoznavanja unutar sebe jer na taj način spoljašni nadražaji ne mogu izazvati reakcije niti načiniti pometnju. U svom umetničkom radu ispoljavam i simbolično predstavljam sve ono što potiskujem u relnosti."

Biografija:

Mirjana Stefanović je rođena u Šapcu, novembra 1990. godine. Školu za Umetničke zanate, smer konzervator kulturnih dobara-pozlatar, upisala je 2005. godine i završava je 2009.godine. Osnovne studije slikarstva na Akademiji umetnosti u Novom Sadu upisuje 2010.godine; diplomirala je 2014. godine. Master studije slikarstva upisala je 2014. godine, kod mentora Vlade Rančića. Član je Udruženja likovnih stvaralaca Šapca, i izlagala je na brojnim grupnim izložbama širom Srbije.

 

  • mrva

    04.06.2016 23:25
    Poruka novopečenim umetnicima/umetnicama, masterima/masterkama...:

    Opismenite se i obrazujte se pre nego što počnete da naklapate tekstove u kojima zapravo ništa ne govorite i koje ni sami/same ne razumete. Tekstovi u umetničkim katalozima su najčešće primer kako ne treba pisati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič