Tribina "Građanska samoodbrana" u ponedeljak u Medija centru Vojvodine

Tribina "Građanska samoodbrana" održaće se u ponedeljak, 6. juna u Medija centru Vojvodine, Zmaj Jovina 3/I.

Učesnici:

Andrija Stojanović, Ne da(vimo) Beograd
Đokica Jovanović, Udruženje predsednika skupština stanara Niš
Sanja Kljajić, Pokret #podržiRTV
Vladimir Marović, Lokalni front Kraljevo

Specijalni gosti:

Srđan Papić Đurić, Organizacija PAOR Zrenjanin
Zorica Miladinović, Lokalni antikorupcijski forum grada Niša
Zoran Gavrilović, Biro za društvena istraživanja BIRODI

Nekoliko građanskih inicijativa, nastalih nezavisno jedna od druge u raznim delovima zemlje i različitim povodima, pretvaraju se u prave građanske pokrete koji predstavljaju istinsku alternativu autoritarnom i partokratskom sistemu u kojem živimo. Oni su neka vrsta građanske samoodbrane od degenerativnih političkih i društvenih procesa koji ugrožavaju ljudska i građanska prava, vladavinu prava, medijske slobode... Oni su alternativa i opozicionim strankama, koje pokazuju nesposobnost ili nedostatak volje da se promene i građanima ponude nešto novo i drugačije.

Kako su nastale ove građanske inicijative, koji su njihovi modeli delovanja, kakva je njihova budućnost, da li će uspeti i na koji način da ostvare svoje ciljeve, da li će i kako artikulisati ogromno nezadovoljstvo građana postojećim stanjem – neka su od pitanja na koja će učesnici debate pokušati da daju odgovore.

Program će početi u 19 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič